Alves és Mascherano: irány a Juve?

A brazil ingyen távozna | Lucho nem engedné a ‘Kisfõnököt’

A spanyol sajtó egybehangzóan állítja, hogy Dani Alves és Javier Mascherano egyaránt közel állnak a távozáshoz, és a nyártól Olaszországban, a Scudettót sorozatban ötödször elhódító Juventus színeiben folytatják pályafutásukat. Alves esete tûnik egyértelmûbbnek, Mascheranót azonban semmiképp nem akarja elengedni Luis Enrique. 
 

Arról már délelõtt is beszámoltunk, hogy mindkét játékos jövõje kérdéses, ám az semmiképpen sem volt várható, hogy délután a spanyol média már kész tényként közölje, hogy Alves és Mascherano a nyártól a Juvéban fogják folytatni a pályafutásukat. 
 
Alves ingyen távozna
 
A brazil szélsõ esetében a ‘Cadena SER’ rádiócsatorna arról számolt be a kora esti órákban, hogy a két klub már megegyezett egymással, a játékosért egyetlen egy eurót sem fizet a Juventus, ahol hároméves szerzõdést kap majd Alves. 
 
A brazil barcelonai fizetése nagyjából nyolc millió euró, ezt a bértömeget szabadítaná fel a Barcelona, és a lapértesülések szerint ez az oka annak is, hogy az egyesület ingyen elengedi a 33 éves Alvest. 
 
A rádiócsatorna hozzáteszi: Alves a tavaly aláírt kontraktus alapján ingyen távozhat, amennyiben június 5-ig realizálják a felek a transzfert. A záradék szerint a szerzõdésbe foglalt három idény mindegyikének a végén bármelyik fél egyoldalúan felmondhatja a kontraktust egy bizonyos idõpontig.
 
A bértömegének a felszabadítása mellett tehát ez lehet a másik ok, amiért a Barcelona egyetlen egy eurót sem fog majd látni a brazil klasszis játékjogának értékesítésébõl. 
 
Mascherano már egyeztet a Juvéval, Lucho nem engedné
 
Az argentin középpályás a spanyol sajtó egybehangzó értesülése szerint már tárgyalásokat is folytat a Juventusszal, és az olasz klub csak azok után ülne tárgyalóasztalhoz a Barcelonával, hogy mindenben megegyezett a játékossal. Mascherano barcelonai kontraktusa 2018 nyaráig szól.
 
Amint arról már írtunk, Mascheranónak komoly kételyei támadtak a barcelonai jövõjét illetõen. Egyrészt vissza akar térni a védekezõ középpályás pozíciójába, amire Katalóniában nincs esélye, másrészt Olaszországban többet is kereshet, a Juve bérlistáján jóval elõkelõbb helyet foglalna el, mint a Barçánál, most pedig a karrierje utolsó komoly szerzõdését harcolhatja ki magának.
 
Harmadrészt pedig a madridi ‘AS’ egy olyan okot is megemlít, amit semelyik más spanyol lap sem erõsített meg: Mascherano igencsak eltávolodott a Bartomeu elnök vezette vezetéstõl, miután a játékos úgy érezte, az adócsalási perében nem ugyanolyan mértékben segítette õt az egyesület, mint Leo Messit vagy éppen Neymart. Az ‘El Mundo Deportivo’ pedig – szintén az adócsalási perét illetõen – azt írja, hogy a spanyolországi törvények alapján, ha Mascheranót ismét bûnösnek találnák egy hasonló ügyben, úgy már mindenképpen le kellene töltenie a rá kirótt fegyházbüntetést. Ezt érthetõen elkerülné a játékos.
 
Luis Enrique 2014 nyarán már meggyõzte a dél-amerikai játékost a maradásról, és most sem akarja elengedni. Vélhetõen a két fél fel is fogja venni a kapcsolatot, mielõtt bármiféle végleges döntés születne az ügyben. Ha Mascherano és Alves is távoznak, jelentõs összeget kell fordítani a védelem megerõsítésére, ahol azonnal bevethetõ, kész játékosokra lesz szükség.