„Most mi voltunk 10 emberrel és mi történt? Gyõztünk”

Piqué, Iniesta, Lucho és a többiek beszédei | Fieszta a Camp Nouban

Hétfõn este a játékosok beszédeivel, fény és tûzijátékkal búcsúztatta és egyben ünnepelte azt a véget érõ 2015-2016-os szezont az FC Barcelona, ami méltán vonulhat be a klub történelmébe. A Camp Nouban felszólalt jó néhány játékos és Luis Enrique edzõ, csak a kedden hajnalban Argentínába utazó Lionel Messi, a pihenésre kötelezett Luis Suárez és a brazil válogatotthoz már elutazott Rafinha hiányoztak.

 

Luis Enrique:„Kérlek benneteket, hogy nézzétek el annak a néhány játékosnak, akik nincsenek itt különbözõ okokból. Nagyon szívesen jöttek volna, hogy együtt ünnepeljék veletek ezeket a trófeákat.”

„Nehéz, hosszú, fárasztó szezon volt, de ilyen szintû játékosokkal és szakemberekkel végül kiválóan végeztünk. Ti is mindent beleadtatok, támogattátok a csapatot. Emlékszem például a Valencia elleni meccsre, akkor támogattatok a legjobban, amikor a legjobban kellett. Ma viszont ünnepelni kell. És örökké Visca el Barça, Visca Catalunya”

Neymar: „Ez egy nagyon szép, és nehéz szezon volt a számunkra. Szomorúak voltunk a BL miatt, de mindent megtettünk a Ligáért és a Kupáért, amik itt vannak. Nagyon köszönöm, hogy egy újabb évet veletek lehettem. Boldog vagyok ennél a klubnál, Barçás vagyok. Visca el Barça, Visca Catalunya!”

Piqué: „Szép estét mindenkinek. Nagyok köszönjük a segítséget, amit az egész év során és a kupadöntõben is adtatok. Kemény év volt, de a célokat elértük, és boldogok vagyunk. Néha panaszkodnak, hogy 10 ember ellen játszunk, de most mi játszottunk tíz emberrel, és mi történt? Ismét gyõztünk! Visca el Barça, Visca Catalunya!”

Iniesta: „Büszkeséggel tölt el, hogy kapitánya lehetek ennek a csodálatos csapatnak. Mindenkinek kijár a dicséret. Sokat nyertünk már, de szeretnénk újra és újra gyõzni, történelmet írni. Egy év múlva ismét itt leszünk. Visca el Barça, Visca Catalunya és Viva Fuentealbilla”

Alves: „Elõször is szeretném megköszönni Xavinak, hogy átengedte nekem a mezszámát. Engedélyt kértem tõle, hogy használhassam. Azt mondta, hogy vigyem, használjam jól. Nem azért, hogy olyan legyek, mint õ, mert olyan nem lehetek, hanem, hogy neki ajánljam mindezt, az odaadást, ahogy a klubért mindent megtett és ahogy szerintem meg kell tenni. Maki, köszönöm szépen, hogy meghagytad a mezszámodat.”

„Ezt kiposztoltam az interneten itt-ott, de nem tudom, hogy tréfának vették-e. Az élethez nem úgy kell állnunk, ahogyan a szakmánkhoz. A szakmánkat komolyan kell vennünk, de az életet boldogan kell élnünk. Önök mind kivételezett emberek, mert világ legjobb csapatának a szurkolói lehetnek. Visca el Barça, Visca Catalunya és éljen minden anya, aki ezeket a srácokat világra hozta. Legyen világos, mi vagyunk a legjobbak, minden más hülyeség.”

VIDEÓ a beszédekrõl