Turan marad, Mascherano és Alves hezitál

Sidnei az erõsítés a védelem közepére? | Sandro ingyen távozhat

Vasárnap este lezárult a szezon, Robert Fernández sportigazgató belevetheti magát az intenzív munkába, és lesz is dolga: már pár nap után világos, hogy az elsõ keretben számos mozgás lesz. Az eddig eltelt három nap legfontosabb hírei. 
 

 
Sandro ingyen távozhat
 
Robert Fernández sportigazgató kijelentette, hogy Sandro távozása elé nem gördít akadályt a klub, így a támadó ingyen távozhat majd Katalóniából. A sportigazgató úgy érvelt, hogy „tavaly nyáron Sandro számos kiváló ajánlatot kapott, ám nem tudtunk igazolni, így szükségünk volt rá, õ pedig szenzációs hozzáállással dolgozta végig az egész szezont. Ennek tükrében most megadjuk neki a lehetõséget, hogy váltson”. 
 
Adriano Olaszország felé veheti az irányt
 
A brazil játékosért évek óta bejelentkezik az AS Roma, idén azonban már az olasz fõváros másik nagy csapata, a Lazio kopogtat az ajtón, melynek sportigazgatója, Igli Tare a hírek szerint már megegyezett a játékossal, a klubbal pedig elkezdte a tárgyalásokat. A Barcelona idén meghosszabbította Adriano kontraktusát egy évvel, így az 2017-ig érvényes, ám ha megfelelõ ajánlat érkezik érte, akkor elengedi, mert Luis Enrique a komolyabb meccseken már nem számol a dél-amerikai játékossal. 
 
A védõkérdés megoldása megint problémás
 
A Barça úgy tervezi, hogy Piqué és Mascherano mellé egy olyan hátvédet igazolna a nyáron, aki fiatal, elõtte a jövõ, de már azonnal növelné a versenyhelyzetet. Elsõ körben ismét a brazil Marquinhos (PSG) és a francia Laporte (Bilbao) neve merült fel, ám elõbbit idén nyáron sem akarja elengedni a párizsi klub, utóbbi pedig valószínûleg a Manchester Cityben fog kikötni. 
 
A spanyol sajtó ráadásul úgy tudja, hogy a fentieken túl a katalán klub még egy tehetséges védõjátékost is szerzõdtetne a védelem közepére, hogy pótolja a valószínûleg távozó Marc Bartrát. Elsõ körben a Las Palmas uruguayi játékosáról, Mauricio Lemosról lehetett hallani, ám a kanári-szigeteki klub egyrészt nem feltétlen akarja eladni, másrészt számos nagyobb egyesület is érdeklõdik még iránta, így a Las Palmas kivárna még. 
 
A másik opció szerda délelõtt röppent fel, mely szerint a Deportivo la Coruna brazilja, Sidnei már egyezségre is jutott a katalán csapattal, és most már csak a klubokon a sor, hogy lezárják a transzfert. Sidnei a Benficától érkezett a Deporhoz, a galíciai klubnak még 3 millió eurót ki is kell fizetni a játékjogáért, ám a brazil visszautasította a neki ajánlott szerzõdéshosszabbítást, tudomást szerezve a Barcelona ajánlatáról.
 
Sidnei szintén Bartra pótlására érkezhetne, és a leigazolásától függetlenül a Barcelona továbbra is erõfeszítéseket tenne egy olyan védõért, aki már bizonyított a legmagasabb szinten is. 
 
Mascherano és Alves is gondolkoznak a jövõn
 
A katalán El Mundo Deportivo számolt be arról szerda délelõtt, hogy az argentin és a brazil védõ átértékelik a helyzetüket a nyáron, és a katalán klub döntéseit figyelembe véve határoznak majd a jövõjükrõl. Mascherano szerzõdése 2018-ban jár le, Alves tavaly hosszabbított 2+1 évre.
 
Ami az argentint illeti, korábban már elmondta, hogy a legmagasabb szinten még egyszer visszatérne a védekezõ középpályás posztjára, ami Barcelonában lehetetlen küldetés, ezt tudja õ is. Ráadásul a Barça tervezi a hátvédsor megerõsítését, ami azt hordozza magában, hogy Mascherano kiszorulhat a kezdõcsapatból. Másrészrõl azonban Luis Enrique egyszer már meggyõzte a maradásról, és azóta is töretlen a tréner bizalma a játékos felé. 
 
Alves kapcsán évek óta felmerül nyáron, hogy távozik, a brazil legutóbb kedd délután nyilatkozott, mikor bejelentették, hogy a Hepatitis C elleni, világszintû program nagykövete lesz, és a jövõjét firtató kérdésekre is válaszolt: „Sosem tervezek elõre, a mának élek, csak így van értelme. Már sokszor elmondtam, hogy a Barçáé a szívem, itt vagyok boldog, de amikor meg kell majd hoznom a döntést, akkor átgondolom a helyzetem, és döntök, akármilyen nehéz is legyen az.” 
 
A brazilnak egyébként nincs komolyabb oka eligazolni, Luis Enrique továbbra is bízik benne, ráadásul a pótlására leigazolt Aleix Vidal eddig messze nem gyõzte meg arról a vezetõedzõt, hogy alkalmas lehet a dél-amerikai csillag helyettesítésére. 
 
Arda marad, nincs kínai ajánlat
 
Arda Turantól többet vártak a katalán drukkerek, még úgy is, hogy ez  csak az elsõ szezonja volt Katalóniában a török játékosnak. Az Atlético Madridtól 40 millió euróért érkezett középpályás januárban és februárban megkapta a lehetõséget Enriquétõl, ám néhány jó teljesítménytõl eltekintve nem tudott versenyhelyzetet teremteni, így a szezon döntõ szakaszában nem igazán kapott lehetõséget. 
 
Ennek ellenére a játékos ügynöke, Ahmet Bulut számára nem kérdéses a török jövõje: „Persze, hogy folytatja, efelõl biztos lehet mindenki. Még további négy évig szól a szerzõdése, nincs mirõl beszélni a klubbal. Amikor az Atléticóba igazolt, az elsõ szezonja ugyanúgy gyengébbre sikeredett, majd klasszis játékossá érett. Ráadásul idén az elsõ hónapokban nem is léphetett pályára, emiatt az idény vége felé már elfáradt.”
 
Bulut tehát egyértelmûen bízik abban, hogy Turan a második szezonjában hasznos tagjává válik a Barçának, a spanyol sajtóban nemrég felröppent kínai szálat pedig cáfolta, mondván, hogy „nem kaptunk semmilyen ajánlatot. Jelenleg Arda a török válogatottal készül az Európa-bajnokságra, ahol remélhetõleg eljutnak majd a negyeddöntõig vagy az elõdöntõig, aztán kipiheni magát, hogy újult erõvel csatlakozhasson a Barcelonához a felkészülési idõszakban.”