Bartra döntött: elhagyja a Barcelonát

25 éves, játszani szeretne | A csapatnak már bejelentette a távozását

Hosszú évek után Marc Bartra elhatározta magát, hogy elhagyja a Barcelonát, miután a most véget ért szezonban sem sikerült neki a nagy áttörés, hogy stabilabb tagja lehessen a csapatnak. A klub visszavásárlási opcióval adhatja el a védõt.


Bartra éveken át mindig úgy döntött, hogy marad, hiába hiányoztak neki a játékpercek. Minden szezonnak reményekkel telve vágott neki, de végül mindig csalódott, és nem tudta beverekedni magát a csapatba. Bartra elõtt idén is ott volt a sorban Piqué, Mascherano, Mathieu, de sokszor Vermaelen is – ez pedig azt jelentette, hogy sokszor még akkor sem jutott lehetõséghez, amikor a fix kezdõjátékosok valamilyen okból hiányoztak.

Az egy kivételes szerencse a játékos szempontjából, hogy Vicente del Bosque szövetségi kapitány még így is, ilyen kevés játékperccel is bízott benne, és behívta az Eb-keretbe. Bartra azonban már 25 éves, és mostanra belátta, hogy nem lehet karrierje során végig tartalék ember.

A hétfõ esti ünneplésen is lehetett látni a védõn, hogy az ünneplés számára egy kicsit keserédes, mert bár akkor az az ünneplés helye volt, neki ez egyben a búcsúja is. Utoljára hagyta el a gyepszõnyeget is a játékosok közül.

A szerzõdése 2017-ben, egy év múlva jár le, tehát a Barcelona óriási összeget nem remélhet az eladásából, de nagyon sietnie sem kell, mert Bartra elsõ lépésben az Eb-re koncentrál, könnyen lehet, hogy a klubváltása csak ezt követõen lesz terítéken. Az valószínû, hogy a Barcelona csak visszavásárlási opcióval engedi el a védõt más klubhoz.