Bellerín az elsõ jelölt Alves pótlására

A Barça érdeklõdik még Cancelo, Mariano és Cuadrado iránt is

Már szinte biztos az a kimenetel, hogy Daniel Alves „kilép” a szerzõdésébõl és nyolc év után átigazolási díj nélkül elhagyja az FC Barcelonát. A helyére egészen biztosan igazolnia kell a Barcelonának, az elsõ jelöltek Bellerín (Arsenal), Cancelo (Valencia), Mariano (Sevilla) és Cuadrado (Chelsea – Juventus).

Robert Fernández technikai igazgató és a klubvezetés várhatóan már jó ideje tisztában volt azzal, hogy Alves maradása korántsem biztos, és ez a magas fizetése miatt nem is feltétlenül probléma. Éppen ezért a helyettes keresése már egy ideje zajlik, más kérdés, hogy megtalálta-e már a legmegfelelõbb utódot a vezetés.

A katalán ‘Mundo Deportivo’ és ‘Sport’ egybehangzó állításai szerint az elsõszámú kiszemelt az a Héctor Bellerín aki Barcelona nevelés, 16 éves koráig a Barçában is játszott, majd az Arsenalba távozott. A szélsõért érdeklõdhet idén nyáron a PSG, a Man. City, de akár a Chelsea és a Bayern München is, aminek a hátterében ott van, hogy Bellerín 21 éves, mindenképpen a jövõ embere, ha a fejlõdése töretlen marad.

További lehetõség a Bellerínnél egy évvel idõsebb Joao Cancelo a Valenciából, aki két éve játszik a Mestallában. A Sevillát erõsítõ Mariano neve is felmerült már, ám õ már 29 éves, illetve nem lehet kizárni egyelõre annak a Cuadradónak a nevét sem, akit még Andoni Zubizarreta akart leigazolni korábban, de a kolumbiai szélsõ is már 27 éves. Az õ játékjoga a Chelsea-nél van, de az elmúlt szezonban a Juventusban futballozott.

Luis Enrique a kiszivárgó hírek alapján egyébként jövõre is számított volna Alvesre és jobbhátvéd igazolását nem tervezte, de nagyon úgy néz ki, hogy most már ez is prioritássá válik.