Hajrába kezdenek Umtitiért

A játékossal már megegyeztek 5 évre | A Lyonnal folynak a tárgyalások

Korántsem lehet biztosan kijelenteni, hogy Samuel Umtiti lesz a Barcelona következõ középsõ védõ igazolása, de az világosan látható, hogy a katalán klub letette a voksát a kameruni származású francia mellett, és megpróbálja leigazolni. Hogy sikerül-e, csak a Lyon döntésein és a tárgyalások alakulásán múlik.

Arról már a katalán és a francia sajtó (a ‘Dauphiné Libéré’ és a ‘Mundo Deportivo’) is egyhangúlag számol be, hogy a futballistával sikerült megállapodnia a Barcelonának. Umtiti 5 évre írna alá Barcelonában, a kérdés az, hogy a Lyonnal sikerül-e eredményesen lezárni a tárgyalásokat. Az biztos, hogy 25-30 millió euró alatt nem lehetne lezárni a transzfert, miután a Lyon az erõsödõ érdeklõdés hatására emelni próbálja a tétet.

A játékos pedig türelmesen vár az Európa-bajnokságon, ahol ott van a francia válogatott keretében, és különösebb teendõje már nincs, miután õ már rábólintott a barcelonai folytatásra. Az Eb miatt ha sikerülne is megegyezni, akkor a bejelentés idõpontja nem történne meg július 1. elõtt, a futballista bemutatása pedig biztosan a francia csapat búcsúja vagy az Eb vége után következne.

Azonban addig még akad teendõ. Az egyezkedés folyik, és ha igaz, akkor ezen a héten a Barcelona megpróbálja felgyorsítani a tárgyalásokat, hogy mielõbb záruljon le az ügy. Hogy sikerül-e, a következõ napokban kiderül.