„Ha Messi boldog, minden adott a sikeres jövõhöz”

Xavi még két évig játszani fog | A jogi ügyekrõl is beszélt

Hosszú évek után az elmúlt szezon volt az elsõ, amit Xavi Hernández nélkül kellett végig küzdenie a Barcelonának, legalábbis a pályán nem lehetett ott a középpályás. Szurkolóként viszont jelen van, elmondása szerint a meccsek legalább 95 százalékát megnézi, és minden aktuális témával is képben van. Xavival a katalán ‘ElNacional.cat’ beszélgetett.


Messi

„Messinek jó szíve van, nem úgy, ahogyan azt megpróbálják beállítani nekünk más helyekrõl. Mindenben õ a legjobb.”

„Õ a világ és a történelem legjobb játékosa. Elképesztõ, hogy egy csapatjátékban lehet valaki ennyire meghatározó. Ha õ boldog, a Barçának nagyon jó esélye marad arra, hogy továbbra is nyerõ szériában legyen.”

Jogi botrányok

„Ez hatással lehet mindig a csapatra, mert egyszerûen nincs tõle nyugtod. De amikor rosszul megy a csapatnak, senki sem beszélt Villaratókról, sem doppingról, sem jogi ügyekrõl. Nem azt mondom, hogy az igazságszolgáltatásnak ne lenne igaza, de az biztos, hogy mindig összefügg ezeknek az idõpontja azzal, amikor a Barçának jól megy.”

A saját jövõje

„Jobban szeretek edzeni, mint az íróasztaloknál dolgozni. Most még két évet játszani fogok, utána meglátjuk. De ha nem látom a Barça meccseinek legalább a 95 százalékát, akkor egyet sem.”