Mariano – Douglas csere a láthatáron?

Sevillából érkezhet Alves utódja | Költséghatékony megoldás

A sevillai ‘Estadio Deportivo’ napilap szerint a Sevilla rábólintott arra, hogy elengedje a jobbhátvédjét, Marianót Katalóniába, azzal a feltétellel, hogy némi pénzt plusz Douglas játékjogát is megkapja. A Barça a távozó Dani Alves utódját keresi. 
Amint az ismeretes, Alves távozik nyolc év után, a Juventushoz igazol, a posztjára pedig csak Aleix Vidal valamint az alternatív megoldást nyújtó Sergi Roberto maradt az elsõ keretben, így a szakvezetés természetesen szeretne igazolni a pozícióba. A probléma viszont az, hogy a Barcelona szûkös költségvetési kerettel rendelkezik, ráadásul támadót és középsõ védõt is mindenképpen kell szerezni az idény nyáron.
A fentiek tudatában merül fel az idén júniusban a 30. évét betölteni készülõ Mariano szerzõdtetése a Sevillából. A korából fakadóan a brazil jobbszélsõ ára meglehetõsen alacsony lenne, ráadásul a Sevilla rögtön a helyettesét is megszerezné Barcelonából Douglas személyében, akirõl Monchi, az andalúz klub sportigazgatója már korábban is elmondta, hogy „Brazíliában is követtük a játékát, meggyõzött minket”.
A Barça így nem csak egy, a spanyol bajnokságot már ismerõ versenytársat igazolna Aleix Vidal mellé a jobbhátvéd pozícióba, hanem Douglasnak is találna klubot, továbbá az átigazolási keretébõl még bõven maradna erõforrás a kulcsposztok megerõsítésére.