Védõválasztás átgondoltan?

Umtiti a favorit a középsõ védõ posztra szemben Marquinhossal

Középsõ védõt vásárolni hagyománytisztelõ tevékenység az FC Barcelonánál, köszönhetõen annak, hogy a kiválasztottak csak nagyon ritkán váltják be a hozzájuk fûzött reményeket. Bartra távozását, Vermaelen várható klubváltását és Mascherano bizonytalan helyzetét figyelembe véve hamarosan döntenie kell Robert Fernández sportigazgatónak, hogy idén ki érkezik a posztra és nagyon nem lenne jó egy újabb melléfogás.

A Barcelonának szüksége van egy megbízható, stabil elemre a védelme közepén Gerard Piqué mellett, ennek érdekében pedig igazolnia kell. A leginkább esélyes jelöltek ebben a pillanatban az alábbiak.

Samuel Umtiti

Egyértelmûen a Lyon 22 éves középsõ védõje a favorit most, miután a játékos hajlik a váltásra és a Lyon is hagyományosan egy eladó klub, magyarán csak az árban kell megállapodni – ami 25 millió euró körül alakulhat. Umtiti volt a Lyon védelmének vezére az elmúlt szezonban, kiemelendõ, hogy erõs labdakihozatalban is, és még van benne további fejlõdési lehetõség.

Marquinhos

A brazil a második számú terv arra az esetre, ha Umtiti ügye nem alakulna sikeresen. Évek óta jelölt, évek óta drága (40 millió körül van az ára), most csak az a különbség, hogy már õ is távozni szeretne, mert soha nem tudott kitörni Thiago Silva és David Luiz mögül. Idén sem õ a favorit, hogy Barcelonába igazoljon.

Mauricio Lemos

Lemos fiatal urugurayi játékos, aki remekül teljesített a Las Palmasban kölcsönben, majd a déli klub meg is vásárolta õt a Rubin Kazanyból. A játékos korántsem biztos, hogy átigazolás esetén maradna is az elsõ keretben, elképzelhetõ ugyanis, hogy a klub kölcsönadná még egy szezonra, hogy tovább fejlõdjön. De a jövõ ígérete lehet, ha sikerül megszerezni. Ebben akadály, hogy a Las Palmas az érdeklõdés hatására egyre feljebb srófolja a játékos árát, így az sem biztos, hogy 10 millió eurón belül sikerül megegyezni.