Samper és Munir is közel a hosszabbításhoz

Samper felkerül az elsõ keretbe | Munir 3+1 éves új kontraktust kap

Egybehangzó spanyol és katalán lapértesülések szerint Munir El Haddadi és Sergi Samper a keddi nap folyamán aláírják az új szerzõdésüket a katalán egyesülettel. Mindkét labdarúgóval régóta folytak a tárgyalások, Luis Enrique mindkettõben nagy potenciált lát.

Ha a mai idõpont nem is pontos, annyi mindenképp megállapítható, hogy Samper és Munir nagyon közel állnak a barcelonai folytatáshoz. Sampert évek óta jobbnál jobb ajánlatokkal hívják akár külföldi klubok is, egy idõben még az Arsenal is leigazolta volna, ám a játékos mindent meg akar tenni egy barcelonai jövõért az elsõ csapatban, és úgy néz ki, az erõfeszítéseit most siker koronázza.

Luis Enrique számít rá, az õ kezei alatt debütálhatott az elsõ csapatban, ám az elmúlt két idényben még nem jutott számottevõ lehetõséghez. Ez most változhat, miután Samper az új szerzõdésével felkerül az elsõ kerethez. Nyilvánvaló, hogy rövid távon Busquets szintje még nem reális, de ha él a kapott játékpercekkel, úgy komoly alternatíva lehet a posztra, pláne úgy, hogy Mascherano sem lesz már hosszú évekig a Barça kötelékében.

Munir maradása szintén Luis Enrique támogatását élvezte, mivel a tréner szerint a fiatal támadónak minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeres pályafutást fusson be a Barçában. Munir várhatóan három esztendõvel fogja meghosszabbítani a kontraktusát, és bizonyos feltételek teljesülése esetén a szerzõdés tartalmazni fog egy negyedik idényt is. A csatár tavaly kilenc gólt szerzett, ötöt a Király Kupában, négyet a Ligában, és fõként a tavasszal mutatott jó teljesítményt, amikor Suárezt pótolta a középcsatár poszton a kupában.