Tello és Montoya nyomást gyakorol a klubra

Késõbb kellett volna csak jönniük, de már szerdán edzésbe álltak

Cristian Tello és Martín Montoya a tavalyi idényt kölcsönben Barcelonától távol töltötték, ám egyik játékosnak sem sikerült a teljesítményével kiérdemelnie azt, hogy Luis Enrique vezetõedzõ számítson rájuk az elõttünk álló idényben. A tréner ezért csak augusztus 8-ra rendelte õket vissza, jelezve a döntését, ám a kettõs már szerdán jelentkezett a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõközpontban.

Amint az ismeretes, Luis Enrique csak azokkal a játékosokkal akar dolgozni az alapozás során, akikre számít, ezért Douglasnak, Tellónak és Montoyának csak augusztus 8-án kellene legelõször edzésre jelentkezniük. Addig a játékosok csapatot találhatnak maguknak, és rögtön be is kapcsolódhatnak az új klubjuk felkészülésébe, ami mindkét félnek elõnyös.

Tello és Montoya azonban másképp gondolták ezt, és szerdán edzésre jelentkeztek a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõközpontban. Tello még az Instagramon is megosztott egy képet magáról, ahogy az öltözõben áll, azzal a képcímmel, hogy „kezdünk!”.

A megoldás végül az lett, hogy a két játékos elõbb a csapattól elválasztva egyéni edzésmunkát végzett az edzõközpontban, ám este már – néhány telefonbeszélgetés után a jogi szabályozásról – a csapattal dolgozhattak.

Nem tagadható meg tõlük az edzéshez való jog

Lévén, hogy mindkét játékost még élõ szerzõdés köti a klubhoz, a klub nem tagadhatja meg tõlük az edzésmunka lehetõségét. Ezek az ügyek általában két módon szoktak végzõdni. Amennyiben a játékosok nem akarnak ügyet csinálni abból, hogy már nem számítanak rájuk, úgy használják az egyesület edzõközpontját, ám külön tréningeznek a csapattól.

Amennyiben viszont a két játékos ragaszkodik a jogaihoz, úgy panaszt nyújthat be a játékosok érdekeit képviselõ szervezethez, mely hivatalos eljárás keretében kérhet magyarázatot arra a Barcelonától, hogy a két, élõ szerzõdéssel bíró labdarúgó miért nem edzhet az elsõ kerettel.

A játékosokat képviselõ szervezet és a klubok közötti egyezség alapján az „edzések kollektív jellegûek, attól megfosztani senkit sem lehet, kivéve, ha az illetõ sérült, betegségébõl lábadozik vagy a klub azt alaposan megindokolja, és írásban értesíti errõl a labdarúgót.”

Tello és Montoya tehát végül az elsõ kerettel edzhettek, ám Luis Enrique semmiképpen sem akarja õket magával vinni a szigetországi edzõtáborba. A madridi ’AS’ információ szerint éppen ezt akarja kihasználni a két játékos, akik így nyomást akarnak helyezni a klubra, hogy könnyítsék meg a távozásukat, mint ahogy azt tette az egyesület Sandro esetében.

Tello már ajánlatot kapott a Fiorentinától, de vélhetõen még elõnyösebb feltételeket akar magának kiharcolni, míg Montoya barcelonai fizetése kirívóan magas, és ezt egyik érdeklõdõ sem kívánja megadni neki. Ráadásul a jobbhátvéd kapcsolata különösen megromlott Enriquével, miután a tréner nem bízott benne igazán.