Fordulat: André Gomes a Barçáé!

A Real Madrid közel állt a leigazolásához | Rac-1: 35+20 millióba került

Derült égbõl villámcsapás: az utóbbi napokban a Real Madridhoz közel álló André Gomes végül az FC Barcelona labdarúgója lesz, miután a katalán egyesület egyezségre jutott a Valenciával az átigazolását illetõen. A klub nagyjából 50 millió eurót fizet majd a portugálért, ám a részletek egyelõre nem hivatalosak. A Rac-1 rádiócsatorna szerint a klub negyedik nyári igazolása 35+20 millió euróba került, és az ügyletbe további játékosokat vont be a két fél. 
 

A hír olyannyira friss, hogy a katalán egyesület hivatalos honlapja még nem is számolt be a transzferrõl, csupán a közösségi oldalakon jelentették be a 22 esztendõs, nemrég Európa-bajnoki címet szerzõ középpályás érkezését. 
 
André Gomes a spanyol lapok szerint Luis Enrique és Robert Fernández elsõdleges kiszemeltje volt már régóta, ám a leigazolása nem lehetett mégsem a prioritás két okból kifolyólag sem. Egyrészt a hátvédsort meg kellett erõsíteni, másrészt André Gomesnek számos kérõje is akadt, és kérdéses volt a Valencia hozzáállása is az ügylethez, mert a hírek szerint például a Chelsea 53 millió eurós ajánlatát is visszautasította már korábban a Turia-parti alakulat. 
 
Az elmúlt napokban egybehangzóan állították a lapok, hogy a középpályás a Real Madridhoz áll közel, a felek már meg is egyeztek állítólag az összegben, csupán a fizetési módot illetõen voltak még kérdõjelek: a Valencia pénzt és játékosokat akart, míg a Madrid csak fizetni akart. A Marca szerint a Valencia Jesé, Nacho, Kovacic és Asensio közül legalább három játékost szívesen látott volna, ám a Madrid ebbe nem ment bele. 
 
A katalán lapok szerint itt jött képbe a Barça, mely gyorsan meg is állapodott a Valenciával, és csütörtök este be is jelentette, hogy egyezségre jutott a Turia-parti egyesülettel. Az átigazolás értéke nem ismert egyelõre, de a katalán lapok 40 millió euróról, a fõvárosi média pedig 50 millió euróról ír. 
 
A katalán Rac-1 rádiócsatorna szerint az ügylet keretében Martín Montoya a Valencia játékosa lesz, és az sem kizárt, hogy Samper valamilyen formában – kölcsönjáték – Valenciában folytatja a pályafutását. A rádiócsatorna egyébként úgy értesült, hogy a Barça 35 millió eurót fog fizetni a portugálért, különbözõ feltételek függvényében pedig további 20 millió euró ütheti a valenciai klub markát.