Megkezdõdött az angliai edzõtábor

Megérkeztek Burtonbe | Túl az elsõ edzésen | Kedden dupláznak

Az FC Barcelona együttese a hétfõi nap folyamán megérkezett Angliába a Burton-upon-Trent városban található St. George’s Parkba, ahol az egyhetes nyári alapozását fogja végezni a katalán csapat a felkészülési mérkõzések elõtt. 

Hétfõ kora este 24 játékos vett részt Luis Enrique vezetõedzõ edzésén, melyen már a csapattal dolgozott az argentin Leo Messi és a török Arda Turan is.

Amint az ismeretes, Messi megrövidítette a szabadságát, hogy már Angliában is ott lehessen a csapattal, míg Ardát a többi, az Európa-bajnokságon szereplõ labdarúgóhoz képest egy héttel elõbb visszahívta Enrique. A katalán sajtó szerint azért, hogy a török az új idényben a saját képességeihez mérten tudjon majd futballozni. 

A két fenti labdarúgón túl további 22 játékos dolgozott hétfõ este, név szerint Masip, Suárez, Munir, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Mathieu, Denis, Montoya, Tello, Samper, José Suárez, Marlon, Martínez, Borja López, Carbonell, Gumbau, Aleñá, Nili, Alfaro, Cámara, Mujica és Josep Martínez végeztek teljes értékû edzésmunkát. Josep Martínez az ifi A csapatának a kapusa, és õ most kapta meg elõször a lehetõséget arra a pályafutása során, hogy az elsõ csapattal készülhessen. 

Kedden folytatódik az alapozás, amikor is már két edzést is tart majd Enrique – egyet délelõtt 10 órakor, egyet kora este 6 óra 30 perckor.