Messi is utazik az angliai edzõtáborba

Egy héttel korábban tér vissza a szabadságáról | Az utazók listája

Leo Messi úgy döntött, hogy egy héttel megrövidíti a szabadságát, így már elutazik a csapattal az angliai edzõtáborba is, melynek a St. George’s Park fog otthont adni Angliában. Az utazó listán ott található Montoya és Tello neve is. 
 

 
A tavalyi szezonhoz hasonlóan Leo Messi ismételten megrövidíti a szabadságát, hogy megfelelõ formába kerüljön a szezonkezdetre. Az argentin csillag legutóbb a nemzeti csapatával szerepelt a Chile elleni Copa América-fináléban június 27-én, melyet elveszített az Albicelestével tizenegyesrúgások után.
 
Messi a döntõ után lemondta a válogatottságot, a klub pedig – hasonlóan a többi dél-amerikai játékosnak – több, mint egy hónapos szabadságot adott neki, és csak augusztus 1-jén kellett volna edzésre jelentkeznie a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõközpontban. 
 
Az argentin csillag azonban úgy döntött, hogy már egy héttel korábban csatlakozik az elsõ kerethez, hogy elutazhasson õ is az angliai edzõtáborba, és megszerezze a kiváló idényhez elengedhetetlen erõnléti állóképességet. A török Arda Turan is ott lesz már Angliában, míg az elsõ keret többi tagja az elõzetes tervek szerint, augusztus elején áll majd munkába. 
 
Luis Enrique az elsõ keret már dolgozó játékosai mellett a B keretbõl 12, míg az ifi A-ból egy labdarúgót visz magával a St. George’s Parkba. 
 
Az utazó keret: Masip, Luis Suárez, Munir, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Mathieu, Denis Suárez, Samper, Tello, Montoya, Messi, Arda Turan, José Suárez, Josep Martínez, Marlon, Martínez, Borja López, Carbonell, Gumbau, Aleñá, Nili, Alfaro, Cámara és Mujica.