„A további sikerekhez nem 11, hanem 23 játékos kell”

Lucho mindenkivel elégedett | A Sevilla is érdemelt volna gólt

Minden játékosával elégedett Luis Enrique az elõszezon után és a bajnoki rajt kezdete elõtt, újságírói kérdésre dicsérte a szép gólokat szerzõ Arda Turant is a Sevilla elleni meccset követõ sajtótájékoztatóján. Lucho azt ugyanakkor nem érti, hogy miért van szükség megrendezni a spanyol szuperkupát, hogy ha ugyanaz a csapat volt a bajnok és a kupagyõztes.

A mérkõzés

„Nagyon elégedett és boldog vagyok azzal amit láttam a pályán, ahogy a játékosok egyre jobban felveszik a meccsek ritmusát. A Sevilla nagyon jól játszott, különösen a mérkõzés elején. Letámadtak, sok problémát okoztak nekünk, talán meg is érdemeltek volna egy gólt, és ott volt a büntetõ is. De Bravo jól érezte. Arda gólja hozott vissza minket a mérkõzésbe. Nagyon elégdett vagyok az összképpel – leszámítva Masche sérülését.”

A Szuperkupa trófeája

„Minden trófeát szeretünk, ezt lehet látni a játékosok intenzitásán is. Ugyanakkor azt sem értem, hogy miért rendezik meg ezt a szuperkupát. Amikor egy gyõztese van a Ligának és a Kupának, nincs értelme lejátszani. Az nyilvánvaló, hogy van benne üzlet, de számomra ez értelmetlen. Az ellenfelünk megszorongatott bennünket, de gyõztesen kerültünk ki ebbõl a harcból, és megérdemelt a sikerünk.”

Négy igazolás

„Egyedül az jár a fejemben, hogy egy ilyen hosszú szezonhoz, kemény célkitûzésekkel – nem számolhatunk csak 11 játékossal, hanem 22 vagy 23 szükséges. Ezeket a célokat kollektíven kell elérni. Így erõsebbek vagyunk, és a legnehezebb pillanatokon túl tudunk majd lendülni, maximálisak lesznek az elvárások. Ez az út vezet ahhoz, hogy ugyanazt a Barçát lássuk, mint eddig.”

Szombaton ter Stegen vagy Bravo véd?

„Ezt az orvosok határozzák meg.”

Arda Turan

„Ismét gólt tudott szerezni, még ha õ nem is egy kifejezett gólvágó. Benne is ott van a gól lehetõsége és elégedett vagyok. Több pozícióban is tud játszani, elégedett vagyok az õ egyéni produkciójával és az egész csapatéval.”

Umtiti

„Nem lepett meg semmi vele kapcsolatban. Már jól ismerem azáltal, hogy követtük a játékát, és ugyanazt láttam, amikor 22 éves volt, kapitány volt, és nagyon magabiztosan játszott. Jól hozt ki a labdát, agresszív volt. De ez a Barça. Jól kezdte a mérkõzést, ám a Barça sokat követel mindenkitõl, ezért nyugton kell hagyni, és idõvel látjuk majd a teljesítményét.”

Az egész kerettel elégedett

„Nagyon elégedett voltam Arda és Munir teljesítményével az elmúlt szezonban is. Mindkét játékos képességei kiválóak. Mindenkivel elégedett vagyok, az a célunk, hogy megvédjük a címünket.”