Enrique: „Szinte tökéletes meccs volt”

Mindenkivel elégedett | Dicsérte Messit, Ardát, Sergi Robertót

Elégedetten nyilatkozott az újságíróknak Luis Enrique, miután csapata gólgálát rendezve múlta felül a Betis csapatát szombat este. Kiemelte a kiváló csapatmunkát és a jó egyéni teljesítményeket is.

„Azt mondanám, csaknem tökéletes mérkõzést játszottunk, ahhoz képest legalábbis mindenképpen, hogy csak a szezon elején vagyunk. Nem csak a játék képét nézve, hanem a játékosok reakcióit figyelve is elégedett vagyok. A csapat sikerre éhes és veszélyes volt, még a megszokottnál is jobban. Nagyon aktívak voltunk mind támadásban, mind védekezésben. Nem sok meccsre emlékszem, ahol az ellenfél ilyen kevés helyzetet tudott kialakítani. A Betis játékosai a labda mögött helyezkedtek, majd kontratámadásokkal próbáltak meglepni minket, de mi nagyon bátrak és hatékonyak voltunk a kapujuk elõtt. Még akkor is, mikor megszerezték az egyenlítõ góljukat, ami egyébként egy nagyszerû szabadrúgás volt Rubén Castrótól. Ezután kellett néhány perc, mire visszataláltunk a helyes útra.”

„A csapatom jól tartotta a labdát, sok helyzetet alakított ki, elég sok beadással is próbálkoztunk. Jól helyeztük nyomás alá a Betist labdavesztés esetén, szóval úgy gondolom, a mérkõzés minden aspektusában kiváló teljesítményt nyújtottunk.”

„Nagyon szerencsés vagyok, hiszen mióta itt vagyok, a csapat nagyon magas szinten teljesít. Így a harmadik évemben sok dolog van, amit már el sem kell magyaráznom a játékosaimnak, fõleg azoknak, akik már hosszú évek óta itt vannak. Mindannyian küzdenek a helyükért, és tudják, hogy mennek errefelé a dolgok. Az újak pedig eltökéltek, hogy jól teljesítsenek. A szezon végéig már nem mondom ki, hogy a mostani a legjobb keret, majd meglátjuk az idény végén.”

Arda

„Klasszis játékos, aki két pozícióban is segíthet nekünk, belsõ középpályásként és támadóként is nagyszerû. Ezen felül még gólokat is szerez. Jobban beilleszkedett a csapatba és boldog nálunk.”

Sergi Roberto

„Végig robotolt a vonal mellett, ahogy szokott, Nagyon figyelt a védekezésre, és jól reagálta le a meccs egyes szituációit. Támadásban is kiváló volt, sokat mozgott üres területekre, és helyzeteket teremtett.”

Messi

„Kivételes teljesítményt nyújtott, ahogy már megszokhattuk tõle. Õ és Luis is nagyszerûek voltak támadásban és védekezésben is.”