Neymar: az arany mellé extra pihenõ

A Liga 3. fordulójára tér vissza | Plusz vakációt kapott Enriquétõl

Szombaton késõ este Neymar Jr. a brazil válogatottal megnyerte az olimpiai labdarúgó tornát, amivel történelmet írt, hiszen a brazil labdarúgás történetében elõször sikerült nyernie a ‘Selecaónak’ az olimpián, a csapat vezére pedig Neymar volt. A támadó tehát okkal lehet nagyon boldog, és ehhez még Luis Enrique vezetõedzõ is hozzájárul azzal, hogy plusz pihenõt ad neki – nem érdemtelenül és nem ok nélkül.

Neymarnak természetesen volt vakációja még a nyár elején, amíg az Európa-bajnokság és a Copa América tartott, ugyanakkor az is igaz, hogy az olimpiai torna, és a tornát körülvevõ hangulat, nyomás sokat kivehetett a támadóból. Ezért döntött úgy Luis Enrique, hogy Neymar szempontjából és a Barcelona szempontjából is jobb, ha a játékos most nem utazik vissza azonnal Barcelonába, hanem Brazíliában marad egészen a közeledõ válogatott fordulóig, amikor a brazil felnõtt válogatott Ecuadorral és Kolumbiával találkozik.

Így Neymar megspórol két hosszú repülõutat, ráadásul a következõ napokban tényleg kipihenheti az olimpia fáradalmait, mert legközelebb csak szeptember 1-én kell pályára lépnie.

Luis Enrique gondolkodása mögött nyilvánvalóan ott van, hogy Neymar akkor sem játszott volna biztosan a Bilbao ellen, ha visszatér, ráadásul a távollétében Arda Turan játékperceket kaphat, ami kifejezetten jót tesz a töröknek, aki hosszú idõ után úgy néz ki, hogy valóban be tud illeszkedni a katalán csapat játékába.

Neymar a bajnokság 3. fordulójában lehet ott ismét a Barcelonában az Alavés elleni hazai találkozó alkalmával, amit szeptember 10-én rendeznek.