Ha Alcácer jön, Munir megy

Douglas kölcsönadására még van remény | A valenciai jönni akar

Egy héttel az átigazolási szezon vége elõtt korántsem biztos, hogy a Barcelona minden célját el tudja érni, amit kitûzött maga elé, de tervek legalább már szövõdtek a különbözõ eshetõségekre.

Kapuskérdés

Szinte biztos, hogy Cillessen csütörtökön vagy pénteken a Barcelona játékosa lesz, és ugyanezzel a lendülettel Claudio Bravo elhagyja a klubot, a Man. Cityhez távozik. A két átigazolás teljesnek tûnik, csak nem tették hivatalossá még a klubok. Cillessen érkezésétõl függetlenül a szombat esti, Bilbao elleni bajnokin már védhet Marc-André ter Stegen, aki csütörtökön már teljes értékû edzésmunkát tudott végezni a sérülését követõen.

Tartalék támadó

A kiszivárgó hírek alapján a Barcelona továbbra is Paco Alcácer megszerzésében bízik, az esetleges B tervekrõl nem igazán kerültek nyilvánosságra hírek. Lehet feltételezni azt is, hogy ha a Valenciát nem sikerül meggyõzni, úgy nem igazol senkit a Barcelona és Munir lesz a csapat tartalék támadója. Arra a lehetõségre azonban már késznek tûnik a terv, ha mégis érkezne valaki a támadósorba. Ebben a pillanatban Munir kölcsönbe távozna jó eséllyel a Celta Vigóhoz, ezt a lehetõséget ugyanis elfogadta a fiatal csatár is már. Más kérdés, hogy õ elsõsorban maradni szeretne, és minden bizonnyal annak szurkol a leginkább, hogy ne igazoljon már senkit a klub.

A szerda esti friss hírek alapján a Barcelona azonban reménykedhet, miután Alcácer kommunikálta a klubvezetés felé azt a szándékát, hogy el szeretné hagyni a klubot. Ezt pedig figyelembe kell vennie a klubvezetésnek, hogy a játékos másként képzeli el a jövõjét és le kell ülniük tárgyalni a Barcelonával.

Douglas helyzete

A csapat keretében kevés fölösleges játékos van, de Douglas már két éve annak számít. Luis Enrique nem számol vele, a játékost pedig különösebben nem is zavarta ez eddig, legalábbis a biztos fizetése fontosabbnak számított. Ez továbbra is így van, ezért a Barcelona úgy tud tárgyalni csak a Sporting Gijónnal egy kölcsönszerzõdésrõl, hogy Douglas fizetésének az egyik részét továbbra is állja. Ilyen körülmények között azonban legalább van esély rá, hogy Douglas nem tölt el egy újabb szezont teljesen haszontalanul a kispadon, és ha esetleg jól teljesítene Gijónban, úgy a jövõben változhatna a helyzete is.