Pep és Bravo is visszatérnek Katalóniába

Sorsoltak a BL-ben | A Mönchengladbach és a Celtic még a C csoportban

Kisorsolták a Bajnokok Ligája idei csoportkörének a beosztását, melyen a Barcelona a C jelû kvartettbe került a Manchester City, a Borussia Mönchengladbach és a Celtic társaságában, mely azt jelenti, hogy a távozó Bravo rögtön visszatér Katalóniába a korábbi sikeredzõ Pep Guardiolával az oldalán. 
 

 
Az UEFA nyoni központjában csütörtökön kora este fény derült arra, milyen izgalmakat tartogat a legrangosabb európai kupasorozat idei csoportkörének a mezõnye. A csoportok láttán örülhetnek a semleges szurkolók: lesznek már rangadók, lesznek olyan játékosok, akik korábbi klubjuk ellen lépnek pályára, és lesznek olyanok, akiknek egészen biztosan különleges lesz egy-egy találkozó.
 
Ami a Barçát illeti, a katalánok a Manchester Cityvel, a Mönchengladbach csapatával és a Celtic együttesével fognak megmérkõzni. A csoport csúcsmeccse egyértelmûen a katalán és az angol csapat mérkõzése lesz, melyen Claudio Bravo és Pep Guardiola visszatérnek Katalóniába. Nem szabad azonban lebecsülni a német együttest sem, melynek trénere, André Schubert nagy taktikus, kiváló stratéga, aki modern focit játszat a csapatával. 
 
Mindenképp megjegyzendõ még, hogy Marc-André ter Stegen is haza fog térni, hiszen a német kapus éppen a nevelõklubja ellen léphet majd pályára, ha Luis Enrique bizalmat szavaz neki az adott találkozókon. 
 
A csoportok láttán kiemelendõ a Bayern München és az Atlético Madrid újabb párharca, a spanyol és német gigász mellett a PSV és az orosz Rostov próbálnak majd emlékezetest alkotni. A PSV egyébként tavaly csak büntetõrúgások után esett ki az Atlético ellen a nyolcaddöntõben, szóval sima meccsre a hollandok ellen sem lehet számítani.
 
A Real Madrid pedig, mely még szintén Spanyolországot képviseli a BL idei mezõnyében, a Borrusia Dortmund, a Sporting és a lengyel Legia ellen fog játszani az F csoportban. Az immár a Dortmundban játszó ex-barcelonai Marc Bartra számára minden bizonnyal különleges lesz a madridi találkozó.