Bravo: „Örökre a szívembe zártam a Barçát”

Nyílt levélben búcsúzott a klubtól a Man. Cityhez távozott kapus

Csütörtök délután hivatalossá vált, hogy Claudio Bravo távozik Barcelonából, és a jövõben a Manchester City kapuját fogja védeni. A chilei hálóõr két fantasztikus évet töltött el Katalóniában, és nem csak a szurkolók szerették meg õt, hanem a játékos is a klubot, legalábbis errõl tanúskodik az a közösségi oldalán található nyílt levél, melyben Bravo elbúcsúzott a barcelonismótól. A levelet az alábbiakban szerkesztetlen formában közöljük.

Üdv mindenkinek:

Szeretném ezzel a levéllel elmondani, mi is zajlik a fejemben akkor, amikor búcsút intek egy olyan nagyszerû intézménynek, mint amilyen az FC Barcelona, melynek színeit az elmúlt két idény során nagy büszkeséggel védtem. Megtiszteltetés a számomra, hogy kimondhatom: a klub az itt töltött két évem alatt a megnyerhetõ tíz trófeából nyolcat elhódított. Továbbá az elmúlt két évben sikerült két alkalommal is országom nemzeti csapatával, Chilével megnyernünk a Copa Américát. Könnyû tehát megérteni, hogy ezt a két évet sosem fogom feledni, és örökre a szívembe zárom.

A sportban viszont a különbözõ felek érdekei nem mindig ugyanazon az ösvényen haladnak tovább, most pedig már egy másik kihívás vár rám, melynek megannyi ambícióval és reménnyel vágok neki.

A búcsúzás elõtt szeretném megköszönni azt, ahogy a szakmai stáb bánt velem, szeretném megköszönni azokat a pillanatokat, amiket ezekkel a nagyszerû játékosokkal tölthettem együtt, továbbá hálás vagyok a klub összes alkalmazottjának azért, amilyen kedvességgel viseltettek irántam. Köszönöm a támogatást és a törõdést, amit a szurkolók felém tanúsítottak az itt létem minden pillanatában.

Nyugodtan kimondhatom, hogy otthon éreztem magam, és hogy a Barçát örökre a szívembe zártam.

Sok szerencsét a jövõben, és hatalmas köszönet mindenkinek.

Visca el Barça és Visca Catalunya.