„Nagy munkával szereztük a három pontot”

Enrique kiemelte a meccs nehézségét, és a siker értékét is

A bilbaoi gyõzelem után nyilatkozott az újságíróknak Luis Enrique, aki kiemelte, micsoda erõfeszítést tett csapata a három pont érdekében.

„Frenetikus mérkõzés volt. Talán senki sem számított erre a szezon korai szakaszában. Tudtuk, mi lesz a Bilbao receptje, hogy korán presszionálnak majd, és megpróbálják megakadályozni, hogy kihozzuk a labdát. Az elsõ félidõ elején túl sok hibát követtünk el, ki kell elemeznünk majd, hogy ez az ellenfél nyomásgyakorlása, vagy a saját hibáink miatt volt-e. Amikor azonban felülkerekedtünk ezen a letámadáson, kialakítottunk komoly helyzeteket, így jött a gól is, ami gyönyörûre sikeredett.”

„A második félidõben irányítottuk a játékot. Az elsõ félórában sok helyzetünk is volt, itt lezárhattuk volna a meccset. Nem tettük, így aztán az Athletic megint nyomást tudott gyakorolni ránk. Azt hiszem, olyan eredményt értünk el, ami megerõsít minket, hiszen tudjuk, milyen nehéz játszani a San Mamésben.”

„Jobban szerettük volna kontrollálni az összecsapást, mindenek elõtt az ellenfél térfelén, de keményen védekeztek és jól lezárták az üres területeket. Ha megpróbálunk hosszú labdákkal operálni, nem vagyunk annyira hatékonyak, de azt hiszem, egy nagyszerû ellenféllel szemben jó döntéseket hoztunk. A megfelelõ fizikai erõfeszítést is megtettük a gyõzelem érdekében, bár azt hiszem, korábban is lezárhattuk volna a meccset.”

Értékes három pont

„Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Nehéz minden mérkõzésen hosszan megtartani a labdát, bár ez lenne ideális, hogy helyzeteket teremtsünk. Egy ilyen erõs ellenféllel szemben azonban nagyon értékes három pontot szereztünk.”

Forma

„A szezon elején járunk csak, azonban minden játékosunk pörög, képesek magas színvonalon teljesíteni újra meg újra, hogy megtartsuk a vezetõ helyet. Jó formában látom õket és még vannak, akik csak most térnek vissza. Jó keretünk van, nagyon várjuk a következõ megmérettetést.”