„S. Roberto a legjobb szélsõ a Barçának”

Kritikus volt a második félidõvel | A kiállításig nem zárták le a meccset

Luis Enrique nagy vonalakban elégedett volt a Sporting ellen megnyert bajnokin látottakkal, dicsért is, elsõsorban Sergi Robertót, de a második félidõ elsõ fele miatt kritikus is volt.

Az öt gólhoz kellett a kiállítás

„A Sporting nagyon intenzíven játszott, nem hagyott kibontakozni minket támadásban, de aztán egy gyors támadás végén elõnybe kerültünk, és lõttünk még egyet a szélrõl indulva. A második félidõt nem kezdtük jól, de a kiállítás lehetõséget adott arra, hogy tovább növeljük az elõnyünket. Egészen addig nem volt lezárva a meccs.

Otton nem ment az Atlético ellen

„Logikus, hogy nem nyersz otthon, ha nem lövöd be a helyzeteidet egy olyan csapat ellen, amelyik nagyon erõteljesen védekezik. Szerencsére nincs sok Atlético az elsõ osztályban.”

A szélek, és Sergi Roberto

„Jók voltunk a széleken. Szerintem a két szélsõnk nagyon jól játszott, különösen Sergi a jobb oldalon, de elégedett vagyok mindenkinek a teljesítményével, azzal együtt, hogy tudom, még tudunk fejlõdni.”

„Nagyon sok mérkõzést megnézek, és nem látok jobb jobbszélsõt Sergi Robertónál. Legalábbis a Barça számára nem, egy olyan csapatnak, amely mindig birtokolni akarja a labdát. Rettenetesen örülök neki, hogy élvezi a játékot ezen a poszton, pedig játszhatna szûrõként és belsõ középpályásként is. Egy az egy ellen is erõs, kiválóan passzol…

Akad kritika is

„Elégedett vagyok a mérkõzéssel, de nem tetszett az, ahogyan a második félidõt kezdtük, az elsõ 20-25 perc. Törekedni kell arra az intenzitásra, ami a meccs végén már megvolt.