Bauza: „Õk nem óvják eléggé Messit…”

Az argentin szövetségi kapitány a Barçát kritizálta a támadó sérülése miatt

Az argentin labdarúgó válogatott nyáron kinevezett szövetségi kapitánya, Edgardo Bauza kritizálta a Barcelonát, és azt vetette a klub szemére Leo Messi sérülése kapcsán, hogy az egyesület nem vigyáz eléggé a dél-amerikai csillagra. Bauza még nem mondott le teljesen a játékosról a közelgõ világbajnoki selejtezõkre gondolva, elõbb még beszélni fog magával a támadóval is. 
 
„A Barcelona mindig felhívja a figyelmünket arra, hogy óvjuk Messit, nehogy túlterhelje magát… Én pedig furcsának találom, hogy a Barçában általában minden egyes meccsen ott van a kezdõcsapatban. Pontosan õk nem óvják eléggé Messit” – így Bauza, aki azonban még nem zárta ki a világklasszist a közelgõ válogatottbeli selejtezõkre. 
 
Nem tudjuk pontosan a sérülés súlyosságát, csak a klub által kiadott hivatalos közleménybõl értesültünk róla. Az elkövetkezendõ napokban beszélni fogunk Leóval és a Barcelona orvosaival, hogy tisztában legyünk a részletekkel. Amint ez megtörténik, eldõl majd, hogy számíthatok-e rá vagy sem.”
 
Az argentin nemzeti csapat október elején elõbb Peruba látogat, majd Paraguay válogatottját fogadja a 2018-as világbajnoki selejtezõsorozatban. Bauza egyébként úgy véli, hogy „Messi óriási segítség abban, hogy a csapat egyensúlyát megtaláljuk, de ha nem lesz bevethetõ, úgy azt egy kihívásnak fogjuk fel, mit is tud kitalálni a szakmai stáb és a csapat a hiányában, hogy sikeresek maradjunk.”