Molinón: szép emlékek, nehéz kilátások

Messit Arda, de leginkább Neymar pótolhatja | Lehet további rotáció

A hét közepén bár pontokat veszített a Barcelona a Ligában, azt Atlético elleni „botlás” messze nem olyan értékû, mint bármilyen más pontvesztés – különösen nem úgy, hogy még bõven a Liga és a szezon elején járunk. Most szombaton jöhet a folytatás a Sporting ellen Gijónban, ahol már jóval kellemetlenebb lenne a pontvesztés.

Pedig a Molinónban kutya nehéz dolog játszani, mindig is az volt, és most is az lesz. Szép emlékek mégis vannak, hiszen kevesen felejtik el, hogy Pep Guardiola Barcelonája, a mai csapat elõdje itt indult meg négy éven át tartó sikerszériáján egy 1-6-os gyõzelemmel, és valahogy Gijón késõbb is mindig is barátságos hely volt a Barcelona számára. Eleinte a Pep Guardiolával mindig baráti kapcsolatot ápoló Manuel Preciado miatt, késõbb Abelardo miatt.

Ez most is így van, a Sporting edzõje az az Abelardo Fernández, aki hosszú évekig volt a Barcelona védõje, Luis Enriquének ma is közeli barátja, aki most már a harmadik szezonját tölti Gijónban. Ez azonban keveset számít, küzdelmes, nyílt meccsre lehet számítani a Molinónban.

A Barcelona kezdõcsapatából biztosan hiányzik majd a héten megsérült Umtiti és Messi, de visszatérhet Sergio Busquets, aki szerdán még betegen játszott. Messit a legjobb eséllyel Arda Turan helyettesítheti, de Rafinha játéka sem kizárható. Az világos, hogy a most következõ három meccsen lényegesen nagyobb teher hárul majd a helyzetek kialakításában Neymarra, aki már bizonyította, hogy egészen megváltozik a játéka ilyen helyzetekben, és remekül tudja helyettesíteni Messit, ha szükséges.

Várható, hogy Enrique fog rotálni más posztokon, de hogy pontosan hol, azt még alighanem csak õ, és az edzõi csapat látja.

Sporting Gijón – FC Barcelona:
Gijón, Molinón
16.15
Vezeti
: Del Cerro Grande
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Sporting: Pichu, Lillo, Meré, Amorebieta, López – Cases, Álvarez, Lora, Victor, Rodríguez, Burgui, Cop.

FC Barcelona: ter Stegen, S. Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta  Arda, Suárez és Neymar.