Sergi Roberto „kezdi megszeretni a posztját”

Három gólban vállalt részt, két közvetlen gólpassz | Nincs vetélytársa

Gólt ugyan nem szerzett, de így is Sergi Robertóról beszél a spanyol és katalán média a Sporting – Barcelona után, hiszen a saját nevelésû futballista újabb kimagasló produkciót mutatott be új posztján, a jobb oldalon.  Minden jel arra mutat, hogy Sergi Roberto jövõje ezen a poszton fog íródni, hiszen már õ is kezdi megszeretni ezt a szerepkört.

„Egyre jobban megszokom a posztot és megtanulom a mozgásokat. Ez egy új poszt volt a számomra, de megadja a lehetõséget, hogy többet játsszak. Kezdem megszeretni a pozíciót.”

A meccs mérlege

„Egyáltalán nem volt könnyû. Tudtuk, hogy a Sporting küzdelemre, intenzív játékra fog kényszeríteni bennünket, eleinte nehezen is ment, de végül megszereztük a három pontot. Az elsõ félidõben nehezebb volt, mert keményen letámadtak, és a pálya sem volt ideális állapotban a mi játékunkhoz, de amikor megszereztük az elsõ gólt, majd a másodikat is, minden könnyebben ment.”

Nyerni akartak

„Egy döntetlen után voltunk, és egyébként is szükségünk van a három pontra minden meccsen. Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk.”