Frissen utazhatnak Gladbachba

Ki lesz a harmadik támadó? | A Borussia Park egy igazi erõd

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique az elmúlt két idényével összehasonlítva „a legjobb keretének” nevezte az idei csapatát, nem véletlenül: a Barça úgy nyert 5-0-ra a hétvégén a Molinónban a Gijón ellen, hogy Rakitic, Iniesta, Mascherano és Alba pihenhettek. Õk várhatóan most mindannyian visszatérnek a csapatba, az egyetlen kérdõjel pedig a harmadik támadó személyének a kiléte lehet.

A tréner ugyan a fent elhangzott kijelentés óta már nem szereti magát ismételni, mert egy-egy vereségnél már rá is kérdeztek az újságírók, hogy még mindig tartja-e a keret minõségére tett kijelentését, de ettõl függetlenül valóban nagyon mély a Barça idei kerete.

A csapat úgy dominált a hétvégi mérkõzésen a Gijón ellen idegenben a második félidõ elsõ felét leszámítva, hogy Mascherano, Alba, Rakitic és Iniesta a padon ültek, mert Luis Enrique úgy döntött, nekik most pihenniük kell. A terv jól sült el, a helyettesek jól látták el a feladatukat, ráadásul Enrique az utolsó húsz percben még Denis Suárezt és Alcácert is be tudta hozni Busquets valamint Luis Suárez helyére, és pihenõt tudott adni a spanyol illetve az uruguayi klasszisnak egyaránt a németországi túra elõtt.

Nagy a valószínûsége tehát, hogy a hétvégén pihenõt kapó labdarúgók a kezdõcsapatban találják magukat a Mönchengladbach elleni BL-csoportmeccsen, melyben egy igazi kérdõjel lehet, mégpedig az, hogy ki legyen Neymar és Suárez társa a támadósorban. Rafinha jó teljesítményt nyújtott a hétvégén valamint már elõtte is a Leganés ellen idegenben, ugyanakkor Arda Turan is szenzációs formában kezdte az idényt, így Enriquének ezen a poszton is van választási lehetõsége.

Az a bizonyos németországi túra…

Ez a frissesség pedig még nagyon fontos lehet, ugyanis a Borrusia Mönchengladbach hazai pályán egészen félelmetes csapat benyomását kelti. A Borussia január 23-án kapott ki utoljára a saját szurkolói elõtt, akkor a kiváló idényt futó Dortmund tudta két vállra fektetni 3-1 arányban. Ráadásul ez a hosszabb széria nem a véletlen mûve, legalábbis ezt bizonyítja az, hogy André Schubert vezetõedzõ irányításával a Borussia már 2015-ben is produkált egy tízmeccses veretlenségi sorozatot.

Ennek ellenére a Borussia Parkban nem bízzák el magukat, és a vezetõk szerint „teljesen más dolog a Bundesligában játszani, mint a Barça ellen pályára lépni”. A közvélemény még hozzá is teheti, hogy a City is könnyedén, 4-0-ra verte a Mönchengladbachot, ám ha Luis Enrique és csapata lazábban áll a mérkõzéshez a kelleténél, akkor nagyon könnyen bajba kerülhet.

A Mönchengladbach egyébként tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, jelenleg pedig a hétvégén az Ingolstadt elleni sikerével a negyedik helyre jött fel a Bundesligában.