„Ter Stegen fejlõdött? Igen, beszél spanyolul”

Dicsérte a kapust és az ellenfelet is | A kezdõcsapatról nem beszél

Az ellenfél képességei és a hazai statisztikái miatt is nehéz összecsapást vár Luis Enrique a Mönchegladbach ellen a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában. A szakvezetõ szólt a hazatérõ Ter Stegenrõl is, a várható összeállításról azonban nem.

Ter Stegen visszatér

„Ahogy tudtunk, felkészültünk erre a meccsre… csak két nap edzésünk volt. Nem fogunk semmi különlegeset csinálni csak azért, mert van egy olyan játékosunk, mint Marc, aki az ex-csapata ellen játszik. Ez gyakran megesik a játékosok pályafutása során. Szép élmény lesz a számára.”

Ter Stegen fejlõdése

„Szeretném azt gondolni, hogy igen, Ter Stegen fejlõdött, javult bizonyos dolgokban, még ha ez csak azt jelenti, hogy egyel több nyelvet beszél. Sõt érti a katalánt is… Sportszakmailag mindenképpen fejlõdött az elmúlt két évben, és remélem, hogy ez továbbra is így marad. Ez minden játékos karrierje szempontjából fontos. Õ pedig jól kezelte azt a kihívást, hogy a Barcelonában játszik.”

Otthon erõs a ‘Gladbach

„Nagyon fontos, hogy hogyan kezdjük a mérkõzést, hogy elbizonytalanítsuk az ellenfelünket. Koncentráltan kell kimennünk a pályára, mert hazai pályán nem akármilyen eredményeik vannak.”

„Nehéz ellenfelet várok, mert nagyon elõretoltan támadnak le, jól kell majd helyezkednünk. És tudják, hogy mit akarnak csinálni a labdával. Nagyon gyors és jól képzett játékosaik vannak, meg fogunk szenvedni, ha hagyjuk õket kibontakozni.”

Ki fog játszani?

„Szeretnék minden játékosomnak játékperceket adni, de ez nem lehetséges. A meccs elõtt pedig nem fogok információt adni magunkról az ellenfélnek. Találkozzanak az összeállítással õk is egy órával a meccs elõtt.”