A vigói horror: 4-3

A félidõben 3-0 volt | Ter Stegen ajándékgólja | Piqué duplázott

Az FC Barcelona együttese 4-3 arányban kikapott a Liga hetedik fordulójában a Celta Vigo otthonában egy õrületes mérkõzésen. A félidõben már 3-0-ra is vezetett a Celta, mely hajmeresztõ katalán hibákat használt ki hidegvérrel, majd a második félidõben a Barça már szinte egalizált, amikor ter Stegen ajándékozott egy gólt a hazaiaknak. A vége 4-3 lett, mert Piqué duplázott, de a vereség azt jelenti, hogy a Real Madrid botlását nem használta ki a Barcelona, ráadásul a Sevilla és az Atlético Madrid is megelõzte a tabellán. 
Luis Enrique hû maradt az idei évben már megszokottá váló rotációs elvhez, és ezúttal Mathieu, André Gomes valamint Rafinha kerültek be a kezdõcsapatba. A fantasztikus formában futballozó Arda Turan ezúttal a középpálya közepén kapott lehetõséget. 
 
Az elsõ játékrész a 22. percig kiegyenlített játékot hozott, egyik kapu sem forgott különösebben veszélyben, ám ekkor a Celta megszerezte a vezetést Sisto révén. 1-0, ter Stegen pontatlan passza és Busquets rossz helyezkedése vezetett a gólhoz, és a Barcelona meg is zavarodott. 2-0, idõközben ter Stegen hárított egy veszélyes beadást, ám a 31. percben Aspas kiváló lövésénél már tehetetlen volt. Ráadásul egy percre rá következett a harmadik hazai gól is! 3-0, Turan adott el egy labdát könnyelmûen, villámgyorsan végigfutott az ellentámadás, melynek végén a menteni igyekvõ Mathieu a saját kapujába továbbította a játékszert. 
 
A katalán csapat ugyanazokat a hibákat követte el, mint a tavalyi esztendõben, amikor is 4-1-re kapott ki a Balaídosban, és csakúgy, mint akkor, ehhez a gyenge kollektív teljesítményhez társultak szélsõségesen alacsony szintû egyéni teljesítmények. Enrique a szünetben próbált is változtatni, Rafinha helyett Iniesta állt be, így Turan ismét a támadósorban találta magát. A csere és a szünet jót tett a Barcelonának, és noha Sisto elõtt ismét adódott egy lehetõség, a gólt a katalánok szerezték. 3-1, Piqué szépített, ismét szögletbõl, mely idén már a hatodik találata volt a csapatnak rögzített játékhelyzet után. 
 
Kezdtek feléledni a katalán remények, ráadásul a 64. percben tovább zárkózott a vendég gárda, miután Neymar értékesítette a csapat javára megítélt büntetõt. 3-2, Hugo Mallo buktatta egyértelmûen a tizenhatoson belül André Gomest, a játékvezetõ nem is hezitált, és még egy sárga kártyát is kiosztott a hazai bekknek. A katalánoknak ezek után meg is volt a lehetõségük az egyenlítésre, Neymar járt ehhez a legközelebb, ám a brazil nem volt eléggé pontos. A vendégek egyébként egy tizenegyest is reklamáltak még, ám Garrido játékvezetõ sípja néma maradt Hugo Mallo Neymarral szembeni szabálytalanságánál. A hazai bekknek ez lett volna a második sárga kártyás figyelmeztetése. 
 
Az egyéni hibák négyzetbe újabb ikszet tehetett a szakmai stáb a 78. percben, mellyel ismét nagyon nehézzé vált a Barcelona helyzete. 4-2, ter Stegen kereste a passz lehetõségét, ám a labda pontosan Hernándezhez került, aki köszönte szépen, és élt a lehetõséggel. A Barça természetesen újból megpróbálta, nem adta fel, és Piqué révén ismét feljött egy gólra. 4-3, a bekk duplázni tudott Vigóban, és noha az utolsó percekben akár az egyenlítés is összejöhetett volna, ennyi hibával a háta mögött nem sikerült a Barcelonának pontot mentenie a Balaídosban. 
 
Luis Enrique csapata nem tanult az elmúlt évben kapott pofonból, és ugyanazokat a hibákat követte el, mint a tavalyi 4-1-es vereség alkalmával. Buta egyéni hibák, helytelen helyezkedés, kevés mozgás és pontatlan passzok tömkelege. Pozitívum az együttes második félidei mentalitása, de a komolyabb célok eléréséhez ismételni kell a korábban már jelesre felmondott leckéket is. 
 
Celta Vigo – FC Barcelona: 4-3 ( 3-0 )
Vigo, Balaídos
25.000 nézõ
Vezette:
Vicandi Garrido

Celta:
S. Alvarez; Mallo, S. Gómez, Cabral, Roncaglia; Radoja, Wass (Jonny, 82′), Hernández; Sisto, Bongonda (Díaz, 62′), Aspas (Guideltti, 87′).

 
FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Jordi Alba (Alcácer, 78′); Rafinha (Iniesta, 45′), Sergio Busquets (Denis Suárez,75′), André Gomes; Arda Turan, Luis Suárez, Neymar.

Gólok: 1-0, Sisto (22′), 2-0, Aspas (31′), 3-0 Mathieu (öngól, 32′), 3-1, Piqué (58′), 3-2, Neymar (büntetõbõl, 63′); 4-2, Pablo Hernández (77′); 4-3, Piqué (86′).