Piqué: Rengeteget kell javulnunk”

Önkritikus a vereség után | Nem érdemes ter Stegenre mutogatni

Védõknél ritkán látható módon duplázni tudott Gerard Piqué a Celta elleni bajnokin, amiben jelentõs szerepe volt, hogy a második félidõben õ sok esetben már támadót játszott, és tudatosan támadta a beadásokat. A védõ – Luis Enriquéhez hasonlóan – önkritikus volt, és nem a fordítási kísérletnél ragadt le, hanem ott, hogy sok hibát követett el a csapat, amiket ki kell javítani.

„Jól kezdtünk, de a kapott gól megfogott bennünket, és tönkretette az elképzeléseinket. Nem volt olyan sok helyzetük, viszont mindent belõttek.”

A fordítás

„Majdnem jól sikerült. Nagyon sokat kell javulnunk még, és ez is egy lecke volt, hogy tanuljunk belõle. Az elsõ gól nagyon rossz hatással volt ránk, és õk jobban játszottak. Az elsõ félidõ után úgy tûnt, hogy elveszítettük a meccset.

„Ha keresni kell valami pozitívumot, az a második félidei reakciónk volt. De hangsúlyozom, hogy nagyon sokat kell még javítanunk a játékunkon. Szoros a bajnokság, mindannyian veszítünk pontokat, de tovább kell lépni.”

Iniesta hiánya

„Nagyon könnyû dolog Iniestát emlegetni egy befejezõdött meccs és egy vereség után. Az a csapat, amelyikkel kiálltunk, volt a Mester választása, õ ebben a csapatban hitt a legjobban.”

Ter Stegen hibája

„Marc nagyon jól játszik lábbal, és nagyon sok támadást indít el õ. Mindannyian követünk el hibákat. A fiatal kora ellenére tudom, hogy ez nem lesz hatással rá a legminimálisabb mértékben sem. Igen, kockáztathatott volna kevesebbet, ez tény, de más esetekben meg kockáztat, és nagyon jó dolgokat ad a csapatnak. Én azt gondolom, hogy Marcnak ugyanígy kell játszania a továbbiakban is.”