Mascherano aláírt 2019-ig

Egy évvel toldották meg az eddigi kontraktusát | 17 begyűjtött trófea

Az FC Barcelona és argentin játékosa, Javier Mascherano hétfő kora délután szignózták a korábban létrejött megállapodásukat a dél-amerikai labdarúgó új, 2019-ig szóló kontraktusáról. 
Mascherano korábbi szerzõdése 2018 nyaráig kötötte volna a játékost a katalán egyesülethez, ezt hosszabbították meg most a felek egy évvel. Egyéb részleteket az egyesület nem árult el az új szerzõdéssel kapcsolatosan. A klub részérõl az aláírási ceremónián jelen volt Josep María Bartomeu klubelnök mellett Robert Fernández sportigazgató és Jordi Mestre alelnök is.
Amint az ismeretes, a dél-amerikai labdarúgó a nyáron komolyan gondolkodott a váltáson, ám Luis Enrique ragaszkodott hozzá, a klub pedig vélhetõen némi fizetésemeléssel oszlatta el a játékos kételyeit.
17 trófea a Barçával
Mascherano 2010 nyarán érkezett Katalóniába, azóta 290 alkalommal öltötte magára tétmeccsen a gránátvörös-kék mezt. A Ligában 176, a Király Kupában 39, a Bajnokok Ligájában 59, a Spanyol Szuperkupában 10, az Európai Szuperkupában 2, míg a Klubvilágbajnokságon 4 mérkõzés áll a neve mellett.
Az argentin klasszis az érkezése óta eltelt idõszakban 17 trófeát nyert a csapattal, és a labdarúgó csapatban betöltött szerepérõl mindent elmond, hogy a Santos elleni, 2012-ben lejátszott klubvilágbajnoki finálén kívül az együttes összes döntõjében ott volt a pályán az elmúlt években.