Piqué és Alba hetekre kidõltek

A középhátvéd 3 hétig, a szélsõ 2 hétig lesz harcképtelen

Az FC Barcelona orvosi részlege kora délután nyilvánosságra hozta, hogy milyen mértékû sérülést szenvedett Gerard Piqué és Jordi Alba a csapat City elleni, végül 4-0-ra megnyert, szerda esti találkozóján. Piqué ez alapján három, míg Alba két héten keresztül nem lesz bevethetõ. 

 
Mindkettõ játékos kiesése érzékeny veszteség Luis Enrique vezetõedzõ számára, hiszen a védelem a szezon elején amúgy sem a legbiztosabb pontja volt a csapatnak, ráadásul sérülések is sújtották, elõbb Umtiti volt harcképtelen, majd az elmúlt hetekben Sergi Roberto bajlódott sérüléssel. 
 
A tréner dolgát tovább nehezíti tehát Piqué és Alba sérülése. A katalán középhátvédnek a szalagjai sérültek meg a jobb bokájában, és várhatóan három hétig nem számíthat majd rá Enrique. Ami Albát illeti, a szélsõ két hétig nem léphet majd pályára, miután a bal combizmában szenvedett sérülést.
 
Mindez azt jelenti, hogy mindkettejük kihagyja a Valencia, a Granada és a City elleni meccseket, Piqué pedig minden bizonnyal még a Sevilla elleni bajnoki rangadón sem lesz bevethetõ állapotban.