A bástya ereje: 4-0

Még éretlen Man. City | Messi-tripla | Éltek a hibákkal

Josep Guardiola bármennyire is próbálkozott, egy meccs a Camp Nouban a Barcelonán múlik, amíg nem változik a jelenlegi generáció és Lionel Messi. A Barcelona bár nem brillírozott, de irányította a meccset, a hibákat pedig ki tudta használni. A City nem hibázott sokszor, de amikor megtette, gólt is kapott, így jutott Messi három gólig, aki különösen Bravo kiállítása után volt elemében.

 

Bátor húzással, 3-4-3-mal állt fel Luis Enrique már egy igazán komoly mérkõzésen is, ahol a sérülése után azonnal kezdõ volt Samuel Umtiti az argentin Mascherano és a katalán Piqué mellett, a jobb oldalon pedig Rakitic jutott szóhoz Sergi Roberto – vagy újabban Rafinha helyén.

Ez a felállás azonban két ponton is változott sérülések miatt az elsõ félidõ folyamán, hiszen elõbb Alba, majd Piqué sérült meg, elõbbit Digne, utóbbit Mathieu pótolta a poszton.

A játékon és eseményeken felül kiemelendõ, hogy 96.457 nézõ volt jelen a Camp Nouban, ami kivételesen magas nézõszám az õszi szezonban, ez az idény eddigi legmagasabb nézõszáma.

Ami pedig a játékot illeti, messze nem nyújtott kivételes teljesítményt egyik csapat sem, de inkább a Barcelona irányított az elsõ félidõben, alakított ki több helyzetet, és 18 perc elteltével a vezetõ gólt is megszerezte. A City passzív volt, kevés támadása, még kevesebb veszélyes akciója volt, de a Barcelonát is érheti kritika annyiban, hogy messze nem volt annyira agresszív védekezésben, és támadásban sem volt annyira koncentrált, mint egy igazán éles mérkõzésen kellett volna.

A vezetést Lionel Messi szerezte meg a Barcelonának a 17. percben, köszönhetõen Fernandinho hibájának, elcsúszásának a tizenhatoson belül. Iniesta labdája elsõsorban a brazil szûrõnek volt jó, de mivel õ elcsúszott, jött Messi, aki tolt párat a labdán, majd el tudott lõni Bravo mellett.

A második félidõ elején még ha akart is a City, nem tudott sokáig ereje teljébõl játszani, jött ugyanis Bravo kiállítása az 53. percben egy nyilvánvaló gólhelyzetben való kezezésért a 16-oson kivul, ami alapjaiban befolyásolta a City felfogását. A kiállításért megítélt szabadrúgásból nem lett még gól, de az eleve fölényben játszó Barcelona 8 perccel késõbb megszerezte a második gólját: De Bruyne labdavesztése után Iniesta játszott Messihez, aki a tizenhatosról lõtte ki a rövid sarkot.

Nyolc perccel késõbb Gündogan eladott labdája után Suárez adott középre, Messi pedig Caballero mellett befejezte a támadást: 3-0. A meccs hajrájában a csereként beálló Mathieu is a kiállítás sorsára jutott egy felesleges szabálytalanság után, de ez sem törte meg a Barcelona játékát. A 87. percben Neymar kihagyta a Messi által kiharcolt tizenegyest, de pár perccel késõbb jóvá tette hibáját egy pontos befejezéssel, három ember között cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lõtte ki a kapu bal sarkát: 4-0 a 86. percben.

A meccs így egy barcelonai házi gálaelõadássá vált, mert ugyan voltak lehetõségei a Citynek, a 90 perc alatt nem tudták kijátszani magukból, ami esetleg bennük volt.

FC Barcelona – Man. City: 4-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
96.457 nézõ
Vezette:
Milorad Ma¾iæ (szerb)

FC Barcelona: ter Stegen; Umtiti, Piqué, Mascherano – Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar

Man. City: Bravo; Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov – Gundogan (Agüero (87′), Fernandinho, De Bruyne – Silva, Nolito és Sterling.

Gólok: Messi (18′, 61′, 69′), Neymar (89′).
Kiállítva: Bravo (53′), Mathieu (74′).