Lucho: „A kiállítás meghatározó volt”

A stílusok csatája eredményezte a sok hibát | Messi a padlásról jött…

Hiába a nagy különbségû gyõzelem, Luis Enrique igyekezett nem túlértékelni a City elleni 4-0-át, figyelmeztetett, hogy a visszavágó más lesz,  és felhívta a figyelmet a meccs kulcsmozzanataira.

 
„Úgy képzeltük el a meccset, amilyen nagy vonalakban volt is, sok labdavesztéssel, de aztán jöttek a sérülések, és játékosok olyan posztokon szerepeltek, amik újdonságot jelentettek. Mascherano kivételes volt, úgy kezelte a posztot, ahogy a legjobbak. Samuel a másik középsõ védõ poszton szintén, tudtuk róla, hogy képes rá, mert az U-21-es válogatottban már bizonyította Laporte mellett. A meccs végeredménye túlzó, de amikor nagy hibákat vétesz is, hátul három olyan játékosod van, mint nekünk.”

A Barcelona teljesítménye

„A siker minden játékos védekezésbeli teljesítményének köszönhetõ. Ma, ha nem játszunk mindannyian egységben, egészen más eredmény született volna. De a játékosaim minden egyéni érdeket hátrasorolnak szemben a csapat érdekeivel szemben.”

Mascherano szélsõ védõként

„Amikor egy erõs változtatáson gondolkozunk, az az elsõ, hogy legyenek olyan játékosaink, akik képesek ezt végrehajtani. És kivételesen oldották meg. Amikor be kellett vetni magukat, remekül csinálták.”

„Sok olyan dolog történt, ami nem szokott megtörténni; sérülések, kiállítások, két olyan csapat, amelyik ugyanazt játssza, és ami nagyon sok labdavesztést eredményez. Ez egy olyan eredmény, ami megerõsít bennünket.”

Messi

„Tudjuk, hogy Messinek milyen képességei vannak, olyan mintha a kollégium padlásán játszana… Ha valamit lehet várni tõle, akkor az ez. Teljesen mindegy, hogy hány napig nem játszott, hány meccset hagyott ki. Amit õ tud, az a totális futball bemutatója. Nekünk szerencsénk van, hogy napról napra látjuk edzeni, és tudjuk, hogy milyen dolgokra képes. Mindenben segít, kétségkívül egy példa mindenki számára.”

Döntõ volt a kiállítás

„Abban egyet értek, hogy a City minden szempontból ott volt a meccsben. A kiállítás meghatározó volt, és nagyon nagy mértékben befolyásolta a továbbiakat. Amikor kiállították, azt gondoltam, hogy a meccs még nehezebbé válhat, de világos, inkább azt preferálom, hogy állítsák ki.”

„Eléggé fáradt vagyok, nem csak a meccs miatt, hanem a felkészülés miatt is, amit ez a meccs igényelt. Az a szerencsénk, hogy csak egy Pep van ellenünk.”

Sok hiba volt

„Amikor a hibák ilyen nyomás hatására történnek, elõ is fordulnak. Elsõsorban akkor történik ez, amikor két csapat ugyanazt játssza.”

Nagy különbségû gyõzelem

„Ez nem egy tekintélyt parancsoló gyõzelem, ez is csak három pont, semmi más. Biztos vagyok benne, hogy Manchesterben nagyon nehéz dolgunk lesz.”

Messi jó formában tért vissza

„Senki nem kételkedett Messiben. Aki mégis megtette, az egy nagyon naiv ember lehet.”

Alba és Piqué sérülése

„Ma vagy holnap lesznek hírek velük kapcsolatban. Mindig aggodalommal tölt el mindenkit, ha vannak sérülések.”