Lucho: „Az új Valencia még ismeretlen”

Új edzõ Valenciában, meglepetést okozhatnak | Umtiti visszatérése

Az FC Barcelona trénere, Luis Enrique Martínez a Valencia elleni, idegenbeli mérkõzést felvezetõ pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkõzésre számít, hiszen egyrészt a meccs a Mestallában lesz, másrészt a Turia-parti alakulatnak új trénere van az olasz Cesare Prandelli személyében. Enrique beszélt még továbbá Sergi Roberto állapotáról, Umtiti visszatérésérõl, valamint a héten a második Aranycipõjét megkapó Suárez teljesítményérõl.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy a Valencia most formálódik egy új csapattá, tehát elõttünk még ismeretlen, milyen is Prandelli keze alatt ez az együttes. Úgy tûnik, hogy a labdakihozatalra és a helyes pozíciók felvételére nagy hangsúlyt fektetnek, ezt már észrevettük a múlt heti találkozójukból. Az a tény, hogy állandóan cserélõdnek az edzõk, nem egy jó hír a Valencia számára, ugyanakkor a játékosainak a kvalitása miatt mindig képes veszélyt teremteni a kapud elõtt. Tudjuk, milyen nehéz terep a Mestalla, az elmúlt évek ezt tökéletesen megmutatták.”

„Idegenben mindig komplikált játszani, a Mestalla szurkolói ráadásul feszült hangulatot képesek teremteni. Nem emlékszem olyan meccsünkre, ami itt simán ment. Ráadásul sosem volt hosszabb idõn keresztül egy vezetõedzõjük, aki teljesen kibonthatta volna az elképzeléseit. A Molinónban a múlt héten a szervezettségre építettek, de mint mondtam, sokat még nem tudhatunk róluk. Meg kell találnunk a módját, hogy a saját erõsségeinket kihasználva gólokat tudjunk szerezni.”

Prandelli

„Amikor a Róma trénere volt, vagy amikor szövetségi kapitányként tevékenykedett, bizonyította a tudását, és minden adott ahhoz, hogy egy olyan intenzív helyen is megtegye mindezt, mint amilyen Valencia. Idõre és türelemre van szüksége. Nagyon felkészült tréner, nem csak szakmailag, de emberileg is átlag feletti.”

S. Roberto állapota

„Sergi Roberto egészséges, de nem tudom, van-e olyan állapotban, hogy kezdõként lépjen pályára. Meglátjuk majd. Mascherano is tud játszani ezen a poszton, ez egy újabb opció a számunkra.”

Umtiti

„A szezon végén lehet majd csak értékelni, de elégedettek vagyunk vele. Egy olyan ellenfél ellen, mint a City, mely hozzánk hasonlóan dominálni akarja a mérkõzést, sokat felvillantott a képességeibõl.”

„Nagyon elégedett vagyok az összes játékos teljesítményével, de ismétlem, a bizonyítványokat a szezon végén lehet csak kiosztani. Az új igazolások emberileg és szakmailag is kifogástalanok, ugyanakkor ne feledjük, hogy ez a Barça, itt az elvárások óriásiak.”

Suárez több gólpasszt ad már, mint amennyi gólt szerez?

„Ez egy normális fejlõdése egy csapatnak, amely rengeteg helyzetet dolgoz ki. Ez még veszélyesebbé tesz minket. Néha te rúgod be, néha te adod a végsõ passzt, ez annak a függvénye, éppen melyik pozíciót foglalod el az adott támadáson belül. Az a még nagyszerûbb ebben az egészben, hogy a mi játékosaink erre attól függetlenül képesek, hogy eredetileg középcsatárként vagy más posztra igazoltuk ide õket.”