Suárez másodszorra is Aranycipõs

40 góllal lett a végsõ gyõztes | A Bernabéuban lõtt góljait emelte ki

Luis Suárez megkapta az Európa legjobb góllövõjének járó díjat, az Aranycipõt a tavalyi idényben mutatott teljesítményéért. A díjátadón jelen voltak néhányan a csapattársak közül, Suárez pedig nyilatkozott is a díj átvétele után. 
Az Európai Sport Média égisze alá tartozó díjjal az adott idény legjobb góllövõjét ismerik el évente, figyelembe véve természetesen az adott bajnokság színvonalát is a támadó szerzett góljainak száma mellett. Az elmúlt bajnoki szezonban a végsõ gyõztes Luis Suárez lett 40 találattal, az ezért járó díjat vehette most át az uruguayi klasszis.
 
A díjátadón jelen volt a csapat részérõl a három kapitány, Andrés Iniesta, Sergio Busquets és Leo Messi, míg az egyesület küldöttségét Josep María Bartomeu elnök vezette a ceremónián. Suárez az Aranycipõt a gyermekitõl vehette át, elõtte pedig egy videót vetítettek le neki, amiben gratulációjukat fejezték ki Suáreznek olyan személyek, mint Óscar Tabárez, az uruguayi nemzeti válogatott szövetségi kapitánya, Sebastián Abreu korábbi játékostárs vagy éppen Wilson Pérez, a játékost anno felfedezõ tréner. A klasszis meg is hatódott a felvételt látva.
 
Suárez a díjátadót követõen nyilatkozott a médiának, és büszkén szólt arról, hogy másodszorra is az övé lehet a díj, hiszen „sosem az volt a célom, hogy egyéni címeket nyerjek, hanem a bajnokság, a BL vagy a kupa megnyerése a fontos. Ugyanakkor tudom, hogy milyen értéke van ennek. Tudom, hogy a Liverpoolban, mely akkor a bajnoki címért küzdött, milyen jelentõséggel bírt ez a teljesítmény, és noha a csapattársaim fantasztikusak és velük könnyû játszani, hozzáteszem a magam részét is, ami szintén nem gyerekjáték.”
 
Az uruguayi világklasszis újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy „az Ajaxnál megismerhettem az európai focit, a Liverpool adta meg nekem a lehetõséget, hogy elismert futballista legyek, a Barça pedig az álmom volt, ahol ilyen társakkal minden egyszerû. Ugyanakkor ami a visszavonulást illeti, hiába álom a Barça, ez még túl korai, még nem gondolkozom ezen”. Suárez végezetül a védelmébe vette Alcácert, akinél „hamarosan jönni fognak a gólok, mert mindenki bízik benne”, illetve azzal zárta a mondatait, hogy „a tavaly szerzett 40 gólom közül a legkedvesebbek a Bernabéuban lõtt találatok voltak”.