Aleix lesérült, a Katalán Szuperkupán sem játszik

Az elsõ csapatból hatan kerültek be a keretbe | Döntõ az Espanyol ellen

Az FC Barcelona kedd este a Katalán Szuperkupa döntõjében az RCD Espanyol ellen lép majd pályára 21 óra 30 perckor, ahol Luis Enrique csupán hat játékosára számít majd az elsõ keretbõl, a többiek pihenni fognak. Aleix Vidal a hétfõi tréningen megsérült, így ezúttal sem lesz ott a pályán. 
A hivatalos közlemény elárulja, hogy Aleix Vidal a jobb combizmában szenvedett izomsérülést, így kihagyja a kedd esti találkozót, és csatlakozik azokhoz a sérültekhez – Piqué, Iniesta, Jordi Alba és Cillessen – , akik egészségügyi okok miatt nem játszhatnak majd a Katalán Szuperkupa fináléjában.
Ami a török Arda Turant illeti, a játékos a hétvégi meccset kihagyta könyökfájdalmak miatt, ám a hétfõi napon már teljes értékûen dolgozott, így vélhetõen megkapja majd a lehetõséget, hogy gyorsan vissza is rázódjon a játékba a kisebb kihagyása után. Érdekes a brazil Rafinha helyzete, akirõl a hivatalos honlap nem tesz említést a sérültek között, ugyanakkor a keretbe sincsen nevezve. A katalán média szerint ugyanakkor a bordazúzódással küzdõ brazil a hétvégi, Granada elleni bajnoki mérkõzésre már bevethetõ állapotban lesz.
Luis Enrique tehát hat fõt nevezett csak be a meccsre az elsõ keretébõl, ami jelzi, hogy a trénert sokkal inkább a következõ másfél hét érdekli, mintsem a rendre különleges idõpontokban lejátszandó Katalán Szuperkupa. A Barça az elkövetkezendõ másfél hétben a Granada, a City és a Sevilla ellen fog pályára lépni.
Az Espanyol elleni, Katalán Szuperkupa döntõre készülõ keret: Masip, Denis Suárez, Arda, Paco Alcácer, André Gomes, Mathieu, J. Suárez, Palencia, Mujica, Nili, Marlon, Moi Martínez, Sarsanedas, Aleñá, Alfaro, Gumbau és Carbonell.