Enrique: „Megmutattuk, mire vagyunk képesek”

Szerinte jól játszottak, és megfizették a rövidzárlatot

A Barcelona edzõje elismerõen beszélt csapatáról a Valencia elleni, drámai mérkõzés után.  A tréner szerint a csapat megmutatta, hogy felül tud emelkedni mindenféle helyzeten és mindenhol képes lehet nyerni. Ugyanakkor sajnálta, hogy újabb fontos játékos esett ki a keretbõl sérülés miatt.


„Ez egy olyan mérkõzés volt, ahol rengeteg dolog történt. Egyaránt pozitív és negatív események is. A legrosszabb minden bizonnyal Andrés sérülése. Várnunk kell a részletes orvosi vizsgálatra, hogy megtudjuk a súlyosságát, de valószínû, hogy hosszabb ideig nem lehet velünk.”

„A meccsnek különbözõ szakaszai voltak. Jól kezdtünk, kidolgoztunk helyzeteket, Leo pedig megszerezte a vezetést. Aztán még a 2-0-hoz is volt egy lehetõségünk. A második félidõ elején is jónak éreztem a teljesítményt. Majd öt perc, öt õrült perc alatt kicsúszott a kezünkbõl a meccs. Az ellenfél két gyors akciót vezetett, amibõl betaláltak, és máris õk voltak elõnyben.”

„Szerencsére még volt lehetõségünk az egyenlítésére szögletbõl, a kipattanóból pedig sikerült gólt lõni. Nem álltunk meg itt, megvolt a tûz a fiúkban, gyõzni akartak. Elvesztettük az uralmat a középpályán, amibõl a Valencia kontrákat indíthatott. Messi végül magára vállalta a felelõsséget a büntetõvel, és a legjobbkor szerzett nekünk egy dicsõséges gyõzelmet.”

„Azt hiszem, a csapat megmutatta, hogy „életben van”, nagyon ambiciózus, és képes felülkerekedni a rossz eseményeken is.”

Iniesta sérülése

„Azonnal láttuk, hogy sérülés történt, súlyos sérülés, holnap meglátjuk, hogy mennyire súlyos, de hetekrõl lesz szó. És sárga lapot sem kapott.”

Megdobták õket a döntõ gól ünneplésekor

„Nem tudom értékelni azt, amit egy szurkoló csinál, ha tárgyakat dobál. Az biztos, hogy a valenciai szurkolótábor nagy részének ez nem tetszik. Úgy ünnepeltünk egy gólt, ahogyan szokás ünnepelni egy gólt, ha az az utolsó 5 percben esik.”