Újkori Valencia, változatlan Mestalla?

A Valencia a 15. helyrõl várja a Barçát | Turan és Rafinha is megsérült

Valenciában a hagyományok alapján kutya nehéz dolog játszani, és ez a meccs a szezon legkeményebb mérkõzései közé sorolható. Hogy ez igaz marad-e erre a szezonra, ma délután kiderül, mert ugyan a Valencia valóban sokat gyengült az új szezonra, egy Valencia – Barcelona meccs elõtt nem lehet kijelenteni, hogy bármelyik csapat simább ütközetre számíthat. Különösen nem úgy, hogy ismét tele van sérültekkel az orvosi szoba…

Azt követõen ugyanis, hogy a Man. City ellen megsérült Gerard Piqué és Jordi Alba, pénteken az edzésen újabb két játékos esett ki. Arda Turan és Rafinha az edzésen sérültek meg, és ugyan nem súlyos az állapotuk, ezt a meccset ki kell hagyniuk, nem is kerültek be az utazó keretbe. Természetesen hiányzik Piqué és Alba is, a jó hír az, hogy Sergi Roberto immár nem csak kerettag lehet, hanem minden bizonnyal játszani is tud.

Ezzel együtt Luis Enrique meccsre nevezett keretében akad újdonság, hiszen 8 mérkõzés után ismét behívót kapott egy meccsre Aleix Vidal, akinek minimális esélyei lehetnek arra, hogy ismét elnyerje a tréner bizalmát, de most legalább leülhet a kispadra. Szintén figyelemre méltó húzás az edzõtõl, hogy meghívót küldött az ifi korosztályos Carles Aleñának, aki kimondottan az egyik nagy reménység a La Masíáról. Ami pedig a kezdõcsapatot illeti, érdekes lesz, hogy kap-e lehetõséget a Valenciába visszatérõ Alcácer, vagy Suárez ezúttal végigjátszhat egy meccset. A védelemben Umtiti és Mascherano játszhatnak középen, Digne a bal, Sergi Roberto a jobb szélen. A középpályán számítani kell rotációra, ahogyan az minden mérkõzésen megszokott.

A Valencia esetében már nem érdemes olyan erõs keretre számítani, mint a korábbi években, de akadnak azért olyan futballisták, akikre illik felhívni a figyelmet. Ilyen a jobbhátvéd, ex-barcelonai Montoya, a baloldalon Gayá, a védelemben Mangala. A támadásokban komoly szerepe lesz Naninak, Parejónak, és a középcsatár Rodrigónak. A tréner pedig most már a korábban Olaszországban nagyon szép eredményeket elérõ Cesare Prandelli, aki a Barcelona által kölcsönadott Munirt valószínûleg nem állítja a kezdõcsapatba.

Egy szó mint száz, nem lehet pontosan megmondani, hogy milyen ellenállásra számíthat a Barcelona a jelenlegi Valenciától, de a múlt azt üzeni, hogy a Mestallában soha nem lehet lazítani.

Valencia – FC Barcelona:
Valencia, Mestalla
16.15
Vezeti:
Undiano Mallenco
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: ter Stegen – S. Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne – Busquets, Rakitic, André Gomes – Messi, Suárez és Neymar.

Valencia: Diego Alves – Montoya, Mangala, Garay, Gayá – Mario Suárez, Enzo Pérez, Cancelo, Parejo, Nani – Rodrigo.