Debütáló élõkép a Clásicón

90.000 lapot osztanak ki | Toronyépítõk, Senyera és Força Barça

Az FC Barcelona szerdán bemutatta a szombati, Barcelona – Real Madrid bajnoki szuperrangadón szokásos élõképének tervét és koreográfiáját. Nem elírás, alap szintû koreográfia is tartozik ugyanis ehhez a mozaikhoz, amely 90.000 lapból áll. A csapat meccsein feltûnõ élõképek történetében elõször fordul elõ, hogy a katalán toronyépítõk megjelenhetnek.

Katalóniában az 1700-as évektõl kezdve van hagyománya annak, hogy úgynevezett ‘Castellers’-ek, gyakorlott, profi csoportok tornyokat építenek – elsõsorban ünnepi alkalmakkor -, amiket õk maguk alkotnak. A tornyok a földtõl számítva akár 9-10 ember magasságot is elérhetnek. A ‘Castellers’-ek mottója „Força, equilibri, valor i seny”, azaz „Erõ, egyensúly, érték és ész.”

A készülõ élõképen a torony építõi mellett ott lesznek a klub színei, a katalán nemzeti színek és a Força Barça felirat.

Az élõkép tartalmánál fogva azonban a szokásokhoz képest most összetettebb lesz a kép felrajzolása. A Barça himnuszának felcsendülését követõen még csak a lelátó elsõ karéjának kell felemelnie a maga lapját, majd ezt követõen sorban, a kivetítõkön is bemutatandó rendben következik késõbb a második karéj, majd még késõbb a harmadik karéj. Így az élõkép idõben is fokozatosan fog kirajzolódni, ahogyan az egy torony építésénél is normális.

 —

Szorítsunk együtt a Barcelonának a Real Madrid ellen – szombaton a Paulaner Sörházban!

Foglalás:
Telefon: 70/377-1000
E-mail: paulanermompark@gmail.com