Lucho: „A terv? Minden sorozatban életben maradni”

A keddi gyõzelem nem érdekli | Elismerte, hogy rotálni fog

Luis Enrique nem futott tiszteletköröket, a M’Gladbach elleni tét nélküli BL-találkozó elõtt, elismerte, hogy egészen minimálisan érdekli csak, hogy sikerül-e gyõzni holnap. Más esetben a gyõzelem mindig cél, hosszú távon pedig az, hogy a csapat minden címért maradjon versenyben a szezon döntõ szakaszára.

Legyõzni a Gladbachot

„A gyõzelem a legjobb gyógyszer minden bajra. Szinte tökéletes csoportkört csináltunk, úgyhogy ez a meccs már nem számít. Ha nyerni szeretnénk, nagyon jó meccset kell játszanunk.”

„Most nem lesz az egekben a motivációnk, mert már csoportelsõk vagyunk. Az ellenfél számára sincs tét ezen a meccsen, úgyhogy azon leszünk, hogy szórakoztassuk a közönségünket.”

Lesz rotáció

„Ez a meccs egészen más körülményeket teremt. Meg lehet változtatni a játékrendszert, pihentetni is lehet játékosokat, akiknek akadnak egészségügyi problémáik. Szeretnék nyerni, de most nem ez a legfontosabb.”

Szerinte mindenki továbbra is optimista

„Nem láttam egy szurkolót sem, aki letört lett volna, reményvesztett. Akikkel én találkozom, nagyon optimisták. Minden sorozatnak a végeredménye, bajnoki tabellája szolgál arra, hogy konklúziókat vonjunk le belõle.”

Iniesta

„Nagyon jól játszott, a maga szintjén volt. Remekül mozgott a csapatrészek között labdával és labda nélkül is.”

A csapat helyzete

„Egy teljesen logikus szakaszában vagyunk a szezonnak. Okos döntés nem túlozni, amikor jól vagyunk, és akkor is, amikor nem megy olyan jól.”

Eredményesség

„Kétségtelenül alapvetõen az eredmények szolgálnak arra, hogy értékeljék a munkánkat. Szeretnék nyerni, hogy minden sötét felhõt eloszlassunk, de holnap nem igazán érdekel ez a kérdés.”

Hosszú távon

„Az a cél, hogy életben legyünk, legyen esélyünk minden sorozatban, hogy meg tudjuk nyerni õket. Ez egy ambíciózus terv. A Liga harmadát játszottuk le, a Király Kupa legelején vagyunk, és ellenfelet várunk a BL-ben.”

Messi

„Igen, Messi kezdõ lesz holnap.”