Lucho: „Örömet akarunk szerezni a szurkolóknak”

Szerinte nem döntõ a Clásico | Ellentétes játékfelfogásra számít

Péntek kora délután tartotta mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóját Luis Enrique, az újságírók számából pedig anélkül is lehetett következtetni arra, hogy a legnagyobb rangadó közeledik, hogy bárki is hallotta volna a feltett kérdéseket.

„Egy olyan mérkõzésen, ahol az örök riválisunkkal találkozunk a Camp Nouban, kordában kell tartani az érzelmeket. Ez nem csak rám vonatkozik, hanem a játékosokra is. Fontos, hogy gyõztesen kerüljünk ki a csatából, mivel a Real közvetlen riválisunk. hasonló céljaink vannak a szezonban. Az, hogy itthon játszunk, csak plusz motivációt jelent számunkra. Nagyon jól kell játszanunk, hogy megverhessünk egy olyan csapatot, mint a Madrid.”

„Engem nem érdekel, hogy ki kit tart esélyesnek, csinálják, ahogyan akarják. De mivel otthon játszunk, nekem teljesen mindegy, hogy 100, 25 vagy csak 1 pontra vagyunk. Ez egy csodálatos meccs, és meg kell próbálni örömet szerezni a szurkolóinknak.”

„A kezdõcsapat kialakításánál több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az ilyen rangadókon a táblázaton elfoglalt helyezés a lehetõ legkevesebbet számít, nem ez dönti el, mi történik majd a pályán.”

„Akármi is legyen a végeredmény, nem hiszem, hogy döntõ jelentõséggel bírna a bajnokság végkimenetelét tekintve, hiszen ez csak a tizennegyedik játékhét.”

Nem lenne döntõ, de fontos a 3 pont

„Függetlenül az eredménytõl, nem hiszem, hogy bárki vállalkozna arra, hogy azt mondja: eldõlt a bajnokság és ez a meccs meghatározó lett volna a Liga szempontjából. De persze szabad a vélemény nyilvánítás. Az nyilvánvaló, hogy egy figyelemre méltó elõnyt tudnának elérni velünk szemben, ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy nem döntõ jelentõségû ez a meccs.”

Iniesta visszatér

„A legnagyobb hír az, hogy Iniesta visszatért, ami különös jelentõséggel bír, hiszen õ a kapitányunk. Egy olyan játékos van, aki a legjobban meghatározza a stílusunkat, az pedig Andrés.”

Örömet akarnak szerezni a szurkolóknak

„Különleges nap lesz a szurkolóink számára, és mivel százezer ember drukkol majd nekünk, örömet akarunk szerezni – mind nekik, mind önmagunknak.”

Két stílus összecsapása

„Arra számítok, hogy a Real hû marad majd a szezonbeli taktikájához, és nem akarják mindenáron birtokolni a labdát. Gyors támadásokat vezetnek, néhány labdaérintésbõl odakerülnek a kapu elé, nagyon direkt módon játszanak. Emellett különösen erõsek a támadások befejezésében.”

„Mi megpróbáljuk majd megtartani a labdát, hogy így alakítsunk ki gólhelyzeteket.”

„Minden nap látom edzeni a csapatomat. A teljesítményük optimizmussal tölt el. Próbálok minden itt töltött napot élvezni, amennyire csak lehetséges.”