Alcácer: „Döcögõs volt az út”

A katari edzõmeccsen talált be elõször | Nem izzadtak meg

A nyáron igazolt Paco Alcácer végül tizenegy mérkõzés után tudta megszerezni az elsõ gólját a gránátvörös-kék mezben az Al-Ahli ellen a Katarban lejátszott barátságos találkozón aratott 5-3-s siker alkalmával. Az alap támadóhármast Enrique mindössze fél óra után le is cserélte, Alcácer pedig immár megkönnyebbülten tudott nyilatkozni egy olyan összecsapás után, melyen a katalán labdarúgók a minimumot, a játékvezetõ pedig egy ajándék tizenegyest adott az Al-Ahlinak. 
 
 
A dohai Al-Gharafa stadionban lejátszott találkozón Messi, Neymar és Suárez gyorsan lõttek három gólt kocogva is, majd – gondolva a hétvégi, katalán rangadóra – Luis Enrique vezetõedzõ le is cserélte õket fél óra elteltével. Ekkor állt be Alcácer az uruguayi Suárez helyére, majd az 54. percben megszerezte az elsõ gólját gránátvörös-kék színekben, méghozzá tizenegy meccs elteltével. Ez még akkor is megkönnyebbülés a Valenciától érkezõ támadónak, ha jelen esetben nem tétmeccsrõl volt szó. 
 
Alcácer a meccs után el is mondta a ‘Cadena SER’ rádiócsatornának, hogy „döcögõs volt az út, de ez a találat most önbizalmat ad. A mester azt mondta nekem az elmúlt hónapokban, hogy jól dolgozom, így remélem, hogy ez a góltalansági sorozat hamarosan csak egy anekdota lesz, és gólokkal tudom majd segíteni a csapatot”. A spanyol támadó szót ejtett még a bukdácsoló Valenciáról, mely kapcsán reményét fûzte ahhoz, hogy hamarosan „megoldódik a helyzete, mert ez a klub nem ezt érdemli”. 
 
A mérkõzés krónikájához hozzátartozik még, hogy a játékvezetõ ajándékozott egy tizenegyest az Al-Ahlinak, melyet Omar Abdulrahman szépen – Panenka technikáját másolva – értékesített is. Az Al-Ahli 1-5-s állásnál végül még kétszer betalált, ám a Barcelona nagyon szépen hozta a minimumot, és csak akkor kocogott erõteljesebb iramban, ha arra igazán szükség volt. Megemlíthetõ lenne még Rafinha gyönyörû gólja, ám ez egy tehetség esetén lenne csak pozitívum egy ilyen szintû ellenfél ellen. A brazil középpályás azonban a tehetség kategóriát már átlépte, így az esetében nevezhetõ ez talán házi feladatnak is. 
 
Negatívuma a mérkõzésnek, hogy a B keretbõl a lehetõséget megkapó, és pályára is lépõ Alena megsérült, és combizomhúzódást szenvedett, aminek következtében várhatóan heteken keresztül nem számíthat majd rá Gerard López, a B csapat vezetõedzõje. 
 
A találkozó célja elsõsorban a Qatar Airways-szel kötött szerzõdésben vállalt kötelezettségek teljesítése volt, valamint az, hogy az egyesület vezetõi személyesen is egyeztetni tudjanak a vállalattal a jövõbeni együttmûködés lehetõségeirõl. Bartomeu elnök már többször hangoztatta, hogy a mezszponzori kapcsolat ugyan véget ér, de más formában a Barça nyitott az együttmûködésre. 
 
A találkozó összefoglalója: