Pique: „Tudjuk, hogy ez hogyan mûködik”

Kikelt a bíráskodás ellen | Optimista a visszavágó elõtt

Gerard Piqué élesen kritizálta a Fernández Borbalán játékvezetését a Bilbao elleni Király Kupa-nyolcaddöntõ odavágója után, és tendenciát vélt felfedezni az elmúlt idõszakban látott játékvezetõi teljesítményekben. A párharcot nyitottnak tartja, és bízik a fordításban.

„Az eredmény azért nem olyan rossz. Õk nagyon keményen letámadtak, aztán mi voltunk jobbak és elértük, hogy csak szabálytalanságokkal állíthassanak meg. Ez eredményezte azt is, hogy végül emberhátrányban fejezték be a meccset. A párharc teljesen nyílt.”

Vitás helyzetek

„A Neymarral szemben nem befújt büntetõ egyértelmû volt, emellett volt még egy játékhelyzet velem és a kapussal, ami szintén büntetõ volt, de már tudjuk, hogy ez hogyan mûködik. Láttuk azt is, hogy mi történt tegnap a Sevilla – Madrid meccsen… az utóbbi idõszaknak megfelelõen. Mi szeretnénk játszani a focit, nem rulettezni, amit ezek a bíráskodások eredményeznek.”

Mi lesz a visszavágón?

„Az eredmény teljesen nyitva hagyja a párharcot a visszavágóra, bízom benne, hogy a Camp Nou olyan lesz, mint az igazán nagy alkalmakkor, még ha ez csak egy nyolcaddöntõ is a Kupában. Idén ismét megpróbálunk mindent megnyerni, erre fogunk törekedni.”