Lucho: „Ez egy értéktelen döntetlen”

Nem kommentálta a játékvezetést | A Liga még nem dõlt el

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique értéktelen döntetlennek nevezte a Villarreal elleni, 1-1-re végzõdõ összecsapást. A mester szerint csapata most is jól játszott, de ehhez nem párosult jó végeredmény, hullámvölgyrõl azonban nem kell beszélni. Lucho elmondta: a Liga nem dõlt el, de beismerte, hogy a Madrid kezében van a sorsuk. A játékvezetésrõl és a kezezésekrõl ezúttal sem kívánt beszélni.

Értéktelen döntetlen

„Természetesen a három pontért utaztunk a Villarrealhoz. Kellõ számú helyzetet tudtunk kialakítani, aktív volt a támadójátékunk, és nagyon sokat birtokoltuk a labdát, de nem sikerült megnyernünk a találkozót. Az ilyen mérkõzéseken nem az dönt, hogy egy kétes szituációban mit ítél a játékvezetõ, itt egyszerûen az ellenfél fölé kellett volna kerekednünk, és több góllal gyõzni, de nem így történt. Dinamikusabban kell futballoznunk, de láttam fejlõdést a Bilbao elleni meccshez képest. Mondhatnám, hogy Leo a végén ikszre mentette a derbit, de ez egy teljesen értéktelen döntetlen a bajnokság szempontjából.”

A kezezésekrõl

„Nem én vagyok a játékvezetõ, nem az én tisztem megítélni a történteket, így nem is foglalkozok vele.”

Nem foglalkozik a játékvezetõvel

„Mint mondtam, nem érdekel a játékvezetés, sosem foglalkoztam vele. Nehéz dolog egy mérkõzésen végig tökéletes ítéleteket hozni, ha dinamikusabbak vagyunk, akkor több góllal gyõztünk volna, ennyi.”

Hullámvölgyben vannak?

„Az elmúlt két alkalommal nem futballoztunk rosszul, sok pozitívumot tudnék kiemelni. Uraltuk a meccseket és sok helyzetünk volt, leginkább a gólszerzéssel állunk hadilábon. Jó teljesítményekrõl beszélhetünk, amelyekhez rossz végeredmény párosult. A Liga továbbra sem dõlt el, hullámvölgyrõl sem beszélnék, hiszen a csapat a régi és a játékosok motiváltak, túl fogunk lendülni ezeken az eredményeken. Folyamatosan fejlõdnünk kell, nem egyszerû ezen dolgozni lassan három éve, de csak így lehet esélyünk a végsõ gyõzelmekre és a trófeákra.”

A Madrid kezében van a sorsuk

„A Liga nem dõlt el, de tény, hogy a Madrid van helyzeti elõnyben, kézben tartják a bajnokságot, így a mi sorsunk is tõlük függ. Nekünk annyi a dolgunk, hogy nyerjük a meccseket.”

Rakitic helyzete

„A médiából érkezõ információk nagyon sokszor alaptalanok, ezek jó részét még arra se kell méltatni, hogy egyáltalán idézzük õket különbözõ angol, spanyol vagy horvát forrásokból…”