2017.10.18 | Lukács napja van
Főoldal > Labdarúgás
SZERINTE JÓL JÁTSZOTTAK BILBAOBAN | A PRESSZING LESZ A KULCS VASÁRNAP
Enrique: "Mindkét csapat a labdatartásra játszik"
Háry Péter | 2017. 01. 07., 20:13
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

A vasárnapi mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján Luis Enrique méltatta a Villarreal védő-, és támadósorát, kiemelve, hogy az ellenfelük hasonló játékfelfogásban játszik majd vasárnap, mint a Barça.


„A Villarreal kiválóan játszik, és sok lehetőséget tudnak kialakítani támadásban, miközben rendkívül szilárd a hátsó alakzatuk. Mindkét csapat megpróbálja majd irányítani az összecsapást, miközben birtokolni akarják a labdát. Ez lesz a kulcs vasárnap este."

„Úgy lépünk pályára, hogy tudatában vagyunk, milyen jó csapat az ellenfél. Ők kapták a legkevesebb gólt a Ligában, ami az utóbbi évek szisztematikus edzői munkáját dicséri. Támadó felfogású a csapat, akik tudják, hogy szerezzenek gólt, emellett viszont stabilan állnak a lábukon a kapujuk előtt is."

„Meg akarjuk szerezni a három pontot, ugyanakkor tudjuk, hogy nagyszerűen kell teljesítenünk, mert kemény mérkőzés vár ránk. A Villarreal az élmezőnyhöz tartozik, jól végzik a munkájukat."

„Nehéz lesz, mert legalább annyira akarjuk tartani a labdát, mint ők. Jól kell alkalmaznunk a presszinget, és okosak kell legyünk, ha nálunk van a játékszer. A kulcs, hogy nálunk legyen többet, még egy ilyen csapat ellen is."

Visszatekintés a San Mamésra

„Bilbaoban jól játszottunk és rengeteg helyzetet kidolgoztunk. Megfelelően zártuk le a megnyíló területeket, feltolva védekeztünk és szépen megtartottuk a formációt. A csapat többet érdemelt volna, nem is változtatjuk meg a felkészülésünket a vereség miatt. Én személy szerint támogatok minden olyan lehetőséget, ami segíti a bírókat és a játékosok védelmét. Segítenünk kell a játékvezetőket, hiszen olykor a másodperc tört része alatt kell döntéseket hozniuk, ami nagyon nehéz feladat. Ha nem úgy alakul az eredmény, mint szeretnéd, olykor frusztrálttá válhatsz, de a játékosaim jól kezelték az érzelmeiket."

„Még mindig van lehetőség hibázni a bajnokságban, de nem akarunk. Mi nyomást próbálunk helyezni az élen állókra és közelebb férkőzni hozzájuk."

Neymar formája

„Neymar jól játszik, mindig is nagyon érett felfogásban játszott, mindenféle szituációt jól kezel. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan a gólok is jönnek majd."

Védekezési stratégia

„Vannak olyan csapatok, akik magasra helyezik a védekezésüket, mások beállnak a tizenhatosra. Nincs mágikus formula, amivel abszolút eredményesek lehetünk."


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 18. Szerda (20:45)
Bajnokok Ligája csoportkör
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu