2017.10.20 | Vendel napja van
Főoldal > Labdarúgás
VERESÉG AZ ODAVÁGÓN BILBAOBAN | EMBERELŐNYBŐL SEM SIKERÜLT EGYENLÍTENI
Hiányzik a szikra: 2-1
Záborszky Iván | 2017. 01. 05., 23:26
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

A Barcelona vereséggel nyitotta az új évet miután 2-1-re kikapott a Bilbao otthonában a Király Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján egy végig izgalmas, lüktető mérkőzésen. Bár a szerencse sem állt a csapat mellett, játékban messze nem jött ki annyi a Barcelonából, mint talán elvárható lett volna, de tény, hogy játékvezetői tévedések is akadtak bőven. A Bilbao az első félidőben három percen belül szerzett két gólt - gyors ellentámadásokból -, és ugyan igyekezet volt a Barcelonában, a játék összképe továbbra sem pozitív. Messi egy szabadrúgásból szépített, egyenlíteni azonban úgy sem sikerült, hogy az utolsó bő negyedórát emberelőnyben játszották le Iniestáék, az utolsó tíz percet pedig kettős fórban. Visszavágó hat nap múlva a Camp Nouban.


Luis Enrique a kezdőcsapatával nem bízta a véletlenre a mérkőzést, hiszen ahhoz képest, hogy szokás a Kupában határozottabban rotálni, szinte minden kulcsemberét pályára küldte, az 'MSN'-nel, Iniestával, Busquets-cel és Piquével együtt.

A Bilbao kezdett jobban, támadott le erőteljesebben, akarta talán jobban az első gólt, de idővel a Barcelona átvette az irányítást, és nem csak többet birtokolta a labdát, de a kapu elé is többször ért fel veszélyesebben. Akadt ígéretes beadása Neymarnak, nagy helyzete fejjel Piquének, ugyanakkor az igazi áttörés kétségtelenül hiányzott.

A Barcelona alapvetően jól mozgott labda nélkül, amire nagyon nagy szükség is volt a Bilbao mélyen feltolt presszingje miatt, így sikerült ugyanis csak üres embereket találni a legtöbb esetben.

A 25. percben azonban egy támadási kísérlet során Iniesta veszített labdát még a saját térfelén, villámgyorsan jött a kontra, amit Aduriz fejezett be fejjel egészen közelről. Mintaszerű ellentámadás, 1-0!

Alig telt el két perc, jött egy újabb eladott labda - ezúttal Albától -, még közelebb a tizenhatoshoz, amit aztán Williams váltott gólra egy óriási bombával. Nem akármilyen gyors reakció és befejezés volt. A Barcelona egy alapvetően stabil állásból pillanatok alatt összeesett, elbizonytalanodott.

A játékát kis idő elteltével tudta csak ismét fölépíteni a katalán csapat, és a szünethez közelítve ismét veszélyesebben közelített a kapuhoz. Kaphatott volna egy egyértelmű büntetőt Neymar buktatásáért, ami elmaradt, az tény ugyanakkor, hogy igazán tiszta helyzete nem sok volt az első 45 perc alatt.

Az első félidőben mindenképpen hatékonyabb volt a Bilbao, ugyanakkor szerencséje sem volt a katalán csapatnak.

A szünet után bár igyekezett, nem a játékával, hanem egy szerencsés szabadrúgással sikerült a szépítés az 52. percben. Messi próbálkozásába beleért Iraizoz, de már a gólvonalon túlról kaparta ki a játékszert. Szépíteni sikerült, 2-1!

Ezzel együtt mezőnyjátékban továbbra sem villogott a Barcelona, még ha több lehetősége is volt, mint az első játékrészben. A Bilbao - ahogy telt az idő - egyre kevesebb támadást vezetett, az utolsó negyedórára ráadásul emberhátrányba is került, miután Raúl García megkapta a második sárga lapját is Neymar megtaposásáért. Az utolsó 10 percre már csak 9 embere maradt a hazaiaknak, akik közül Iturraspe is távozott - ő is Neymar ellen követett el második sárgát érő megmozdulást. A játékvezető ezeknél az eseteknél igazságos döntést hozott, a szabályok szerint járt el.

A kérdés csak az volt, hogy a Barcelona ki tudja-e használni a létszámfölényét az utolsó percekben. A nyomás nagy volt, a betömörülő védőkkel szemben az ötlet azonban kevesebb. Helyzetek így is adódtak, az utolsó pillanatban még egy kapufa is akadt, de a Bilbao ügyes védekezéssel és némi szerencsével meg tudta tartani minimális előnyét a visszavágóra.

Hogy mennyire lesz nehéz megfordítani a párharcot jövő szerdán, nem lehet tudni, az viszont egyértelmű, hogy a Barcelona továbbra sincs igazán jó állapotban, ezt a meccset legalábbis - szerencse ide, szerencse oda - minimum egy döntetlenre ki kellett volna hoznia. Még úgy is, hogy a játékvezető két büntetőt és egy kiállítást elnézett a Bilbaonak még az első félidőben.

Athletic Club - FC Barcelona: 2-1 (2-0)
Bilbao, San Mamés
45.772 néző
Vezette:
Fernández Borbalán

Athletic Club: Iraizoz; Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Iturraspe, San José, Raúl García; Williams (Elustondo 83'), Saborit (Muniain 68') és Aduriz

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti (Alcácer 88'), Jordi Alba; Busquets, Rakitic (André Gomes, 71'), Iniesta; Messi, Suárez és Neymar.

Gólok: Aduriz (25'), Williams (28'), Messi (52').
Kiállítva: Raúl García (76'), Iturraspe (81').


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 21. Szombat (20:45)
Liga, 10. forduló
TV: Paulaner Sörház | Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu