Rakitic: „Ha le kell ugranom egy hídról az edzõmért, megtenném”

Célja a barcelonai hosszabbítás, nem a távozás | Hálás Luchónak

Iván Rakitic az idény negatív meglepetése abban az értelemben, hogy elveszítette a korábban stabil kezdõ tagságát a Barcelonában, az viszont már egy pozitív meglepetés, hogy ez sem tántorítja el attól, hogy küzdjön a helyéért, és hogy Barcelonában képzelje el a jövõjét. A horvát futballista elképzeléseirõl kiszivárogtak megbízhatónak tûnõ információk, mindemellett a játékos nyilatkozott is a ‘France Football’-nak. Ebben egyenesen azt mondta Rakitic, hogy „ha le kellene ugrania egy hídról az edzõje miatt, megtenné.”


És Rakitic nem általánosságban beszélt, hanem konkrétan megnevezte Luis Enriquét, akinek nagyon hálás azért, amit tett érte.

„Ha le kellene ugranom egy hídról az edzõm miatt, megtenném gondolkodás nélkül. Luis Enrique nagyon sokat segített nekem. Õ adta meg a bizalmat, ugyanúgy ahogy a csapattársaim is, és ennek köszönhetõ, hogy nyugodtan dolgozhattam. Egy pillantása vagy egy mosolya megadja a szükséges önbizalmat ahhoz, hogy jól csináld a dolgokat. Ezen felül õ volt az, aki kérte az igazolásomat.”

Rakitic emellett azt is mondta, hogy sok dolog mellett az egyik legfontosabb, amit megtanult Katalóniában, hogy „tudni kell elhagyni az egót.”

A középpályás a kiszivárgott információk szerint továbbra is úgy gondolkozik, hogy Barcelonában akar maradni, ezért nem más klubok ajánlataival törõdik, sokkal inkább a szerzõdése meghosszabbítását szeretné elérni. Ez egyébként nem kiemelten sürgõs, miután Rakitic kontraktusa csak 2019-ben jár le – szemben például Messi 2018-as lejáratú kontraktusával.

Ettõl függetlenül a lényeg, hogy a Clásico óta tartó mellõzését Rakitic úgy éli meg, hogy a pillanatnyi szituáció ugyan nem jó, nem örül neki, hogy nem kezdõ, és csereként is ritkán játszik, de ez bármikor megváltozhat, és azon is van, hogy megváltozzon. Arról nem beszélve, hogy nem csak idén változhat meg ez a helyzet, hanem jövõre is, különösen úgy, hogy nem lehet tudni, a következõ szezonban ki lesz a Barcelona edzõje. Luis Enrique szerzõdése lejár és a tréner egyelõre nem döntött arról, hogy vállal-e újabb egy vagy akár több évet a kispadon.

Rakitic fókusza tehát mindenféle híreszteléssel ellentétben az, hogy küzdjön a helyéért, változtassa meg a helyzetét és ezzel együtt érjen el egy kedvezõ, új szerzõdést a Barcelonával.