Srna:”A szívemre hallgattam, maradok”

Nem fogadta el a Barcelona hívását | Más igazolás nem várható

Hónapokon keresztül reális esélye volt annak, hogy a veterán horvát válogatott, Darijo Srna Barcelonába igazol a téli átigazolási idõszakban, azonban végül a futballista úgy döntött, hogy nem hagyja el eddigi klubját a Sahtar Donyecket – hiába csábító lehetõség kipróbálnia magát Barcelonában. Srna az ukrán Football TV-nek nyilatkozott, melynek ugyanaz a Rinat Akhmetov a tulajdonosa, aki a Sahtarnak is.

„Elégedett vagyok a döntésemmel. A szívemre hallgattam, és ez arra vezetett, hogy maradjak a Sahtarban. A megfelelõ döntést hoztam.”

A Barça hívása

„Nem fogok semmilyen kommentárt fûzni ehhez az ügyhöz, mert kevéssé vallana profi hozzáállásra. Az a legfontosabb, ahogyan döntöttem, és szeretnék továbbra is a Sahtarban maradni.”

Srna 2003 óta, tehát 13 éve a Sahtar játékosa, kapitánya és élõ legendája az ukrán klubnak, ugyanakkor minden kiszivárgott hír arra mutat, hogy most közel állt a távozáshoz. A Barcelona másfél évre ajánlott szerzõdést, de az elsõ fél évre a piacinál lényegesen rosszabb anyagi kondíciókkal, aminek az is az oka, hogy a jelenlegi keret fizetései már így is túlságosan magasak, játékost pedig aligha tudott volna eladni a katalán klub a téli átigazolási idõszakban.

Ennek is jelentõs szerepe lehetett Srna döntésében, mert sokkal rosszabb anyagi feltételek mellett folytatta volna mint eddig, még úgy is, hogy a következõ szezonban ez javult volna. Mindemellett garantált helyet a csapatban nyilvánvalóan senki nem ígérhetett neki elõre.

A Barcelona így jó eséllyel nem igazol játékost a téli átigazolási idõszakban, de bízhat abban, hogy Aleix Vidal úgy fog teljesíteni, hogy Luis Enrique tudja vele tehermentesíteni Sergi Robertót a jobbhátvéd poszton.