COPE: kérdéses Enrique jövõje

A gyenge eredmények miatt távozhat | A csapat nem bízik benne

A Cadena COPE rádiócsatorna ’El Partidazo’ mûsorának értesülései szerint könnyen lehetséges, hogy Luis Enrique már a nyár elõtt távozik a Barça vezetõedzõi posztjáról a gyengébb eredmények következtében.

A rádiócsatorna úgy tudja, hogy „a kulcsjátékosok már nem bíznak, és csalódtak benne. Alkalmatlannak tartják arra, hogy felrázza a csapatot, és hogy megoldásokat találjon a problémákra”.

Ennek fényében tehát Enrique sorsa nem csak a gyengébb eredmények miatt kérdéses, hanem azért is, mert a csapat gerincét már nem tudja meggyõzni az általa vázolt stratégia és taktika helyességérõl. Ezt erõsítheti meg Sergio Busquets találkozó utáni nyilatkozata, melyben kifejti, hogy „nagy nyomást gyakoroltak ránk, jók voltak és volt egy tervük, amit át tudtak ültetni a gyakorlatba”

Amint az ismeretes, a bajnokságban a Barcelona egy pontra van ugyan az õsi rivális Real Madridtól, de a fõvárosi gárda két mérkõzéssel kevesebbet játszott eddig. A Barcelona mindeközben a 22 forduló alatt már nyolcszor veszített pontot. Az Alavés és a Celta ellen kikapott a csapat, az Atlético, a Málaga, a Real Sociedad, a Real Madrid, a Villarreal és a Betis ellen pedig döntetlent játszott.

A hab a tortára pedig a PSG elleni, kedd este lejátszott meccs volt, ahol a csapat enervált futballt bemutatva, kilátástalan módon szenvedett négygólos vereséget, minimális esélyt hagyva magának a visszavágóra a továbbjutást illetõen.