Sacchi: „A Barça egy halott király”

A Madrid és a Juve ideje jöhet | Messi egyedül nem tud trófeákat nyerni

A világszinten komoly elismerésnek örvendõ, és nagy edzõlegendának számító Arrigo Sacchi szerint a Barcelona lejtmenetben van, és azok után, hogy az elmúlt évtizedben uralta az európai futballt, már messze van korábbi színvonalától. Sacchi a La Gazetta dello Sport hasábjain fejtette ki gondolatait, szavainak igazságtartalma nehezen megkérdõjelezhetõ. 
 

„Egy király meghalt, nevezetesen a Barcelona. Vannak azonban a posztra komoly jelöltek, például a Real Madrid, mely jó úton halad afelé, hogy a trónfosztást megvalósítsa. Nem szabad szem elõl téveszteni azonban a Juventust sem, melyet nagyon jól felkészítettek, és nagy esélyes a Bajnokok Ligája elhódítására.”
 
„Már egy ideje, hogy a Barcelona nem azt képviseli, ami korábban a csúcsra vitte. Már nem az az agresszív, szervezett és ambiciózus csapat, melyet mindannyian csodáltunk. Tíz évig uralták a futballt egy bámulatos stílust meghonosítva: leckéket adtak a labdarúgásnak. Ennek azonban vége.”
 
„Messi sem képes már felülmúlni az ellenfeleket, mert a rendszer körülötte nem mûködik. Mindig is mondtam, hogy a sikerhez három összetevõ szükséges: klub, játék és játékosok – ebben a sorrendben. Játék nélkül a játékosok nem haladnak egy irányba sem.”
 
A Juventus mint esélyes a Bajnokok Ligájára
 
„Egy erõs klub határozott személyiséggel és kultúrával. Intelligens és szakmailag felkészült edzõje van. Minden a rendelkezésükre áll, hogy eljussanak a döntõig.”
 
Guardiola City-je
 
A City nagyon fiatal az európai színtéren, és így természetes, hogy vannak hullámvölgyek. Guardiola már elkezdte a stílusát elültetni a csapatba, de a Juve tapasztaltabb és technikailag is felettük áll.”